Data publicării:

Mașina cu vaccinuri din Iran, prădată de hoți

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Poliția iraniană a anunțat că în Teheran o bandă de hoți a furat sute de doze de vaccin, după ce a atacat mașina care transporta dozele.

Jaful are loc pe fondul celor peste 106.000 de decese cauzate de virus, cel mai mare număr din Orientul Mijlociu, în condițiile în care doar 8% din oameni sunt complet vaccinați.

Șeful poliției din Teheran, Hossein Rahimi, a declarat că tâlharii au furat 300 de vaccinuri după ce un serviciu de curierat a părăsit un depozit al Ministerului Sănătății.

Rahimi nu a precizat ce vaccin a fost furat. Iranul folosește, în general, Sinopharm fabricat în China, dar a folosit și Sputnik-V, AstraZeneca și propriul vaccin CovBarekat.

Duminică, Iranul a înregistrat 581 de decese și peste 31.000 de cazuri noi. Săptămâna trecută, marți, Iranul a atins un record de 709 de decese într-o singură zi.

Țara se luptă printr-un al cincilea val al bolii, cu varianta delta, extrem de contagioasă, relatează Mediafax. 

Israelul permite a treia doză de vaccin de la 12 ani

Israelul a anunţat duminică o scădere la 12 ani a vârstei minime de la care se poate primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru a lupta împotriva înmulţirii contaminărilor, legate de varianta Delta a coronavirusului, relatează AFP.

"În prezent, extindem posibilitatea de a primi aşa-numitul booster, a treia doză de vaccin, la toată populaţia, cu condiţia să fi trecut cinci luni de la injectarea celei de-a doua doze", a declarat directorul general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, într-o conferinţă de presă transmisă la televiziune.

"Al treilea vaccin este imediat deschis tuturor persoanelor de peste 12 ani", a precizat pe Twitter ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz. Subliniind eficacitatea dozei booster conform ultimelor studii, el a făcut apel la cetăţeni să se vaccineze.

Statul evreu a lansat la sfârşitul lunii iulie o campanie pentru a le permite persoanelor de cel puţin 60 de ani să se poată vaccina cu a treia doză de ser, în principal de la gigantul farmaceutic Pfizer/BioNTech.

De atunci, Israelul a scăzut progresiv vârsta minimă de acces, în ciuda apelului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru un moratoriu asupra acestei a treia doze de rapel, cu scopul de a lăsa mai multe vaccinuri ţărilor sărace, unde rata de vaccinare rămâne scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel