Maşină cu refugiaţi ucraineni, accident pe o şosea din România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Artyom Kulakov, de la Pexels
Fotografie creată de Artyom Kulakov, de la Pexels
O maşină cu opt refugiaţi ucraineni, dintre care trei copii, a fost implicată într-un accident rutier noaptea trecută pe o şosea din România. 

Accidentul s-a produs în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud. Beclean este străbătut de Drumul Naţional 17, principala cale de legătură dintre Moldova şi Transilvania.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că în accident a fost implicat un autoturism cu persoane de naţionalitate ucraineană, conştiente, stabile, la caz intervenind un echipaj al Ambulanţei şi un echipaj de prim-ajutor al SMURD.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a informat că în accident au fost implicate opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, la spital ajungând o singură persoană, o femeie, care prezenta un traumatism cranian minor.

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a precizat pentru AGERPRES că, din informaţiile pe care le deţine, în maşină se aflau trei copii, patru femei şi conducătorul auto, care ar fi adormit la volan, toţi fiind ucraineni.

În urma accidentului, refugiaţii au rămas pentru câteva ore la o pensiune din oraşul Beclean, după care au au plecat cu altă maşină mai departe, spre Germania, potrivit primarului, scrie Agerpres. 

Șofer ucrainean, accident în Roman. A lovit o femeie și a intrat în două autoturisme

 Un cetăţean ucrainean în vârstă de 71 ani a accidentat, luni, o femeie în municipiul Roman, după care a tamponat două autoturisme staţionate, scrie Agerpres.

"Din primele cercetări a reieşit că în timp ce un bărbat, de 71 ani, cetăţean ucrainean, conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun, a surprins şi accidentat o femeie, de 72 ani, din Roman, iar ulterior a intrat în coliziune cu două autoturisme staţionate. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea femeii, aceasta fiind transportată la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu.

Potrivit sursei citate nu se cunosc circumstanţele accidentului şi dacă victima se afla pe carosabil în momentul în care a fost accidentată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel