Masează-ţi încheietura mâinii timp de două minute şi adormi instant. Funcționează cu adevărat trucul viral de pe TikTok?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Tik Tok, Younger YouDoc
Foto: Tik Tok, Younger YouDoc
The Younger You Doc mai spune că ne putem calma imediat, dacă aşezăm un pachet cu gheaţă sau ceva foarte rece pe piept. Astfel, corpul nostru este forţat să dea răspuns unui alt stimul şi să caute rapid o altă reacţie pentru o altă problemă iar stările de agitaţie şi nervozitate vor fi anulate.

Un terapeut specializat în masaj clinic spune că hack-ul de pe TikTok ar putea funcționa pentru mulți şi, ca atare, merită încercat. Ingrid Galloway crede că locul de pe încheietura mâinii este adesea folosit în medicina chineză pentru relaxare. The Younger You Doc a dezvăluit în online, în urmă cu ceva timp, secretul care ajută pe oricine să adoarmă rapid, fără probleme. Tot ce trebuie să faceţi este să masaţi încheietura mâinii timp de două-trei minute, cu mişcări circulare şi neîntrerupte, şi... voila! Veţi adormi într-o clipită! Cel puţin aşa zice deja celebrul tik toker şi, deopotrivă, cei care au pus în practică trucul.

Ce este punctul Heart 7?

"Nu strică să încerci", a spus Ingrid. "Acest punct de pe încheietura mâinii tale se numește Heart 7 Point (HT7) şi ajută la calmarea minții". Acupunctorii îl folosesc ca unul dintre punctele cheie, tind să cred că cel care a lansat metoda pe Tik Tok are la bază ceva cunoştinţe de medicină alternativă sau presopunctură" a mai spus aceasta. În medicina tradițională chineză, numele punctului de presiune se numește Shenmen, care se traduce prin „poarta spiritului”. Este folosit pentru a ajuta la tratarea unor afecțiuni precum insomnia, stresul, anxietatea și iritabilitatea, dar trucul nu este la fel de probabil să funcționeze pentru insomniacii cronici. "Insomniacii cronici trebuie să se relaxeze profund, să își pregătească corpul pentru momentele de odihnă, eventual prin consum de ceai din plante sau o baie caldă și să permită minţii să fie receptivă la somn”, a mai spus terapeutul Galloway, citată de Daily Mail. Trucul a devenit viral de când "doctorul" de pe TikTok l-a distribuit săptămâna trecută. 

Alt punct magic

Masarea unor anumite puncte este o tehnică numită presopunctură, practicată de mai bine de 5 000 de ani. Dacă ai probleme cardiovasculare și suferi frecvent de palpitații și tahicardie, adică simți că inima ţi-o ia razna și bate mai tare decât ar trebui, e momentul să iei măsuri. Punctul magic de pe mâna ta se află sub palmă, pe pliul acesteia, spre degetul mic (în imagine – PC 7). Coboară la baza degetului mic către încheietura palmei și vei simți punctul ușor dureros. Aplică un masaj pe acest punct, prin apăsare, timp de trei minute. Vei simți cum bătăile inimii se calmează.

Iată trucul care ar trebui să funcţioneze pentru insomnii (poate fi vizionat şi AICI):

@youngeryoudoc #bodyhacks #healthhacks #hacks #cantsleep #sleep #stretching #stress #anxiety #vagusnerve #fyp #health#themoreyouknow ♬ original sound - YoungerYouDoc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel