
Clinicile de înfrumusețare și spa-urile din America Latină și Coreea de Sud apelează des la extractele de melc, despre care se crede că sunt bune pentru piele. Bogată în acid glicolic și elastină, secreția melcului protejează pielea de tăieturi, bacterii și de razele UV puternice, ceea ce face din mucus o sursă principală de proteine care elimină celulele moarte și regenerează tenul.
În mod obișnuit, clinicile de înfrumusețare folosesc produse realizate din această secreție, dar un salon de înfrumusețare din orașul Krasnoiarsk, din Rusia, a decis să elimine intermediarul, punând melcii direct pe fața clienților. Tratamentul cu melci a fost folosit încă din Grecia Antică: Hipocrate ar fi prescris pentru inflamațiile pielii un amestec de lapte acru și melci zdrobiți. În zilele noastre, se comercializează ca tratament pentru acnee, pentru îndepărtarea petelor și cicatricilor și pentru vindecarea arsurilor. „Este un produs 100% pur și natural care permite înlocuirea cremelor chimice tipice pentru piele. De obicei, consumatorii trebuie să cumpere mai multe creme separat pentru a obține aceleași beneficii”, a declarat Christian Plaut, purtătorul de cuvânt al Andes Nature, care vinde o cremă de melci populară în America de Sud, conform MSNBC. Dermatologul Bobby Buka, însă, este sceptic. „O mulțime de specii, inclusiv oamenii, secretă mucus bogat în acizi hialuronici… dar asta nu înseamnă că ți-ai pune flegmă pe față”, comentează el.
Melcii faciali în cosmetologie
Două specii din aceste moluște sunt utilizate pentru procedurile cosmetice: achatină gigantă și melci de struguri. Mucusul lor este un secret secretat de moluște ca un lubrifiant pentru o mișcare lină. Din cele mai vechi timpuri, melcii speciali cosmetici au fost folosiți de strămoșii noștri pentru a trata arsurile, cicatricile și cicatricele, pentru a vindeca abraziunile și rănile și pentru a scăpa de pigmentare.
Mucusul de melc pentru față este de mare folos. Este secretat de glandele speciale ca răspuns la stres sau daune. Acest lichid vâscos al gastropodelor este format din două componente principale: apa organică și proteina complexă, care contribuie la restaurarea cochiliei. Mucina activează funcția fibroblastelor implicate în formarea structurii extracelulare a țesutului. Secretul melcului are multe proprietăți utile:
Crește nivelul fibroblastelor, a căror producție scade sub influența razelor ultraviolete și a modificărilor legate de vârstă. Drept urmare, integritatea structurală a dermului este restabilită: porii lărgiți se îngustează, procesul de ofilire se oprește, ridurile sunt netezite, iar suprafața pielii este albită..Distruge bacteriile și virusurile din epidermă datorită conținutului de antibiotice naturale, care este eficient în lupta împotriva inflamației, rozaceei, acneei, acneei și altor boli ale pielii.
Stimulează producerea de colagen, elastină, acid hialuronic – un întreg complex de substanțe responsabile pentru un aspect sănătos, netezime și fermitate a pielii.Regenerează pielea datorită secreției de alantoină. Celulele epidermice se recuperează mai rapid, ceea ce este eficient pentru arsuri, abraziuni și alte leziuni ale organismului.Reduce efectul radicalilor liberi asupra pielii datorită antioxidanților care fac parte din mucusul melcului.Hrănește și înmoaie pielea datorită conținutului ridicat de vitamine și peptide.Hidratează, netezește, mărește epiderma turgor din cauza expunerii la zaharide.Exfoliază celulele moarte de pe suprafața pielii datorită proprietăților keratolitice.
Secretul melcului poate dăuna stratului exterior al pielii numai în caz de intoleranță individuală la componentele unui fluid specific. Din acest motiv, se recomandă efectuarea unui test de sensibilitate înainte de prima sesiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Ambulanța a venit pentru Mircea Badea în direct, la Antena 3 CNN! Cât avea tensiunea
- Când vin ninsorile, inclusiv în București / Oana Păduraru (ANM) a spus până când ne mai putem bucura de toamnă / video
- Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii
- Imagini cu presupusa amantă a lui Călin Donca, pe care ar fi dus-o în căminul conjugal / Cum s-au afișat pe litoral / foto
- Carmen Harra, reacție după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul de Alex Ashraf: "Acum șapte ani, i-am spus... Nu vreau să se supere, pentru că adevărul doare"
- Alocaţii copii 2024. Când vor fi majorate și câți bani vor primi în plus minorii
- Am buletinul de identitate expirat sau pierdut și nu pot veni în țară să obțin altul. Ce fac?
- Lucrez în străinătate, dar vreau să îmi cumpăr o locuință acasă: Pot lua un credit ipotecar în România în baza veniturilor din afară?
- Sclipiciul, oficial interzis! De când nu va mai putea fi folosit nici pe unghii și nici în machiaj
- MC Lalla, tânăra găsită pe malul mării, ”avea o mască de femeie împlinită, fericită, dar suferea”, susține Liviu Chesnoiu