Masa de Paști. Salată de vinete, rețeta clasică
La fel ca salata de icre, vinetele nu trebuie să lipsească de pe mesele festive, așa cum este și cea de Paști. Iată rețeta clasică.
Ingrediente (2 porții)
100 ml ulei
4 vinete
1 ceapă
4 căței de usturoi
sare
Vezi și: Cea mai bună rețetă de DROB pentru masa de PAȘTI. Nu dai greș cu ea!
Cum se prepară
Se coc vinetele direct pe flacăra aragazului. Se decojesc și se lasă două ore să se scurgă. Se toacă și se pun într-un vas. Se freacă 6,7 minute, turnându-se uleiul treptat. La final se pun ceapa tocată și usturoiul pisat. Se presară sare și se amestecă ușor.
Vezi și: Salată de icre făcută în casă, rețetă. Nu se compară cu cea din comerț!
Cozonac moldovenesc, rețeta iubită de români. Tradiție pe masa de Paști!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News