Mărturiile supraviețuitorilor atacului din Moscova: Am crezut că e un efect special / Au fost descoperite cadavrele unor mame care își țineau la piept copiii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Captură X
Captură X
Supraviețuitorii atacului de la mall-ul din Moscova au relatat experiența prin care au trecut și cât de dificilă a fost să scape din carnagiul care a dus la moartea a peste 130 de oameni.

O supraviețuitoare a atacului pe nume Natalya tocmai își scoase haina și stătea la coadă vineri seara la intrarea în sala de concert cu 6.200 de locuri, scrie Reuters.

„Au venit din spatele nostru”, a declarat Natalya, care a cerut ca numele ei să nu fie folosit.

„A fost ceva puternic, la fel ca o explozie de petarde, artificii, dar ca o explozie automată. O auzeam chiar în spatele meu, nu departe", a spus Natalya.

Ulterior, Natalya a fugit pentru a-și salva viața.

„Toată lumea țipa; toată lumea fugea”, a spus ea. Femeia a fugit la stația de metrou din apropiere și a scăpat.

„Am trăit emoții groaznice. Este pur și simplu un coșmar”, a mai spus ea.

„Unii au crezut că este un fel de efect special”, a declarat un martor, Anastasia Rodionova, pentru Reuters.

„Apoi am văzut cu ochii mei cum oamenii cădeau și a început focul automat”, a continuat ea.

„Instinctul tău de autoconservare se activează, ți se fac ochii mari și te întrebă unde să fugi. Apoi cineva a strigat: Ridicați-vă. Nu vă culcați sau vă vor împușca pe toți acum”, a mai spus femeia.

Rodionova a spus că unii bărbați au reușit să spargă o ușă și au scăpat.

„Au început să tragă în noi. Am căzut pe podea", a declarat o femeie rănită pentru presa BRIEF dintr-un pat de spital din Moscova. Aceasta s-a târât până la ieșire. „O fată de lângă mine a fost ucisă”, a spus ea.

Unii au fugit să scape în timp ce alții s-au ghemuit în spatele scaunelor. O altă femeie a spus că i-a zis prietenei ei să se întindă în spatele scaunelor, în timp ce focul devenea din ce în ce mai puternic.

Anchetatorii ruși au spus că bărbații au început să dea foc clădirii. Unii martori au spus că au turnat un fel de lichid pe scaune și perdele în mai multe locuri înainte de a incendia locul.

Martorii au povestit că au sărit peste foc, unii cu hainele topindu-se pe ei, pentru a scăpa de flăcările care s-au extins rapid pe o suprafață de 12.900 de metri pătrați.

„Ei trăgeau. Eram în colțul pus", a declarat Andrei, un martor, pentru Reuters. „Am coborât pe căile de evacuare în spate”, a mai zis el.

Acoperișul s-a prăbușit și sute de pompieri s-au luptat ore întregi pentru a opri focul care a devastat întreaga sală. Au rămas doar grinzile de susținere din fier carbonizat și cadrele de oțel a sutelor de scaune.

Au fost găsite cadavrele unor familii întregi, mame moarte îmbrățișându-și copiii morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel