Data actualizării:
Data publicării:

Mărturii din infernul de la Irpin: Totul e distrus. Casa noastră nu mai este

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ
Serghei, un tânăr din Ucraina, soţia şi cei trei copii ai lor au fugit din calea războiului și au ajuns în România.

Cuplul a povestit, vineri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Adrian Ursu, cât de greu le-a fost să lase casa lor din Irpin în urmă, aflând ulterior că a fost distrusă.

„M-am trezit la 5.20, în urma unui zgomot foarte puternic, o explozie. I-am spus soției mele să se trezească, e război. Ea spunea să-i zic că e un vis. Am început să ne panicăm, ne-am adunat câteva lucruri. Apoi am încercat să ne liniștim. Erau știri că la noi a început războiul. Pe străzi era blocaje peste tot. Toți alergau, se grăbeau să plece. Am decis să așteptăm un pic, poate va trece. Am făcut provizii. La magazin, deja erau cozi kilometrice. (...) La 20.20, au început iar bombardamentele. Am stat într-o frică imensă, fără să știm ce să facem. (...) Am încercat să adormim. Toată noaptea s-au auzit zgomote. (...) 

Noi mergeam în fiecare zi cu copiii la plimbare... Casa noastră... strada noastră... Din tot ce a fost, nimic nu mai este. Totul este distrus. Noi, inițial, nu am crezut și nu am fi dorit să credem că aceasta este casa noastră (n.r. după ce a fost distrusă). Am sperat până în ultimul moment că nu se va dărâma casa noastră. Aproape o lună am trăit cu speranța că nu se va întâmpla așa. Casa noastră nu se afla în apropierea unui serviciu militar. Lângă blocul nostru, era o altă clădire cu trei etaje. Și aceste clădiri au fost bombardate și distruse. (...) Au fost multe bombardamente şi ne rugam să rămânem în viaţă. Copiii noştri se îmbrăţişau şi plângeau”, a povestit Serghei.

„În aceste momente, sunt mai multe întrebări decât răspunsuri. Sperăm să ne întoarcem toți acasă, în Ucraina”, a spus Ludmila.

Citește și / Preşedintele Turciei i-a reiterat lui Vladimir Putin oferta unui summit Rusia - Ucraina

Amintim că preşedintele Turciei a discutat, vineri după-amiază, cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre stadiul negocierilor cu Ucraina şi a reiterat propunerea de a găzdui un summit, pentru semnarea unui eventual acord de pace.

„Negocierile pozitive şi constructive care au avut loc la Istanbul săptămâna aceasta au generat speranţe pentru pace", i-a transmis Recep Tayyip Erdogan lui Vladimir Putin, conform Preşedinţiei de la Ankara, citat de agenţia Anadolu.

Recep Tayyip Erdogan a reiterat propunerea de organizare în Turcia a unui summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei.

De asemenea, amintim că Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a vorbit despre ajutorul pe care China l-ar putea acorda Rusiei. Reputația Chinei este în joc dacă ajută Rusia să evite sancțiunile internaționale, a avertizat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma unui summit online cu președintele Chinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel