Data publicării:

Mărturia personală a lui Ponta: Năstase și Blair l-au convins să facă și cum să facă politică

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
victor-ponta7
victor-ponta7

Președintele PSD Victor Ponta a mărturisit, luni, că plecarea din procuratură și intrarea în politică, precum și ascensiunea sa în această arie de activitate, se datorează celor doi mentori ai săi, Adrian Năstase și Tony Blair. Dacă Adrian Năstase l-a convins să intre în politică, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, este cel de la care l-a învățat cum să facă politică, a susținut liderul social-democrat.

”Am o motivație personală în a fi foarte bucuros și foarte recunoscător lui Tony Blair. Acum zece ani, mi-am părăsit serviciul de procuror și m-am alăturat vieții politice, PSD. În același an, am avut prilejul să particip la conferința Partidului Laburist Britanic (...) Am fost cu adevărat impresionat în acel moment, am prins gustul politicii, al conducerii unui partid în mod pozitiv, a asuma responsabilități pe care nimeni nu are curajul (...) Este o mărturie personală: întotdeauna pot spune Adrian Năstase m-a convins să fac politică, dar Tony Blair m-a convins cum să fac politică, și îi sunt foarte recunoscător pentru acest lucru”, a declarat Victor Ponta.

Susținând că Tony Blair este poate cel mai bun prim-ministru pe care Regatul Unit și mișcarea progresistă l-au avut, liderul PSD s-a arătat impresionat că după zece ani poate să-i strângă mâna celui care l-a învățat cum să facă politică.

”Într-o lume dominată de conflicte ideologice, de alegeri exclusive, (Tony Blair - n.r.) a dovedit că uneori ambele căi sunt posibile, o creștere economică solidă și un stat social puternic”, a menționat Victor Ponta una dintre lecțiile preluate de la fostul premier britanic, subliniind că ”este o lecţie importantă pe care ţările actuale trebuie să o înveţe şi e o soluţie şi pentru viitorul României în UE".

De asemenea, preşedintele PSD, Victor Ponta, a ținut să precizeze că la Londra nimeni nu şi-o poate imagina pe Regina Elizabeth a II-a oferindu-i liderului opoziţiei funcţia de şef al Guvernului, avându-l pe şeful MI6 pe hol.

"Eu nu am fost premier ca Tony Blair. Pot spune că aproape am fost prim-ministru. Nu am fost suficient de rapid pentru a înhăţa jobul, pentru că a fi premier tocmai asta presupune, să fii foarte rapid atunci când cineva îţi propune postul. E ceva ce trebuie să fii român ca să înţelegi şi eventual să o şi guşti. De aceea îmi place politica din România şi cred că vom avea mai multe surprize aici", a spus Victor Ponta în glumă.

Citește și:

Tony Blair, luni seara, la Sinteza zilei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel