Data actualizării:
Data publicării:

Mărturia cutremurătoare pe care mi-a făcut-o un băiețel de 6 ani din Rusia. Urmele lăsate de războiul lui Putin sunt mult mai adânci decât pare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi în articol mărturia cutremurătoare pe care mi-a făcut-o un băiețel de 6 ani.

Toată viața am evitat rușii și nu i-am plăcut pentru că în Republica Moldova, acolo unde m-am născut, refuzau să vorbească limba română și ne răspundeau arogant dacă nu le vorbeam în limba rusă: vânzători, șoferi, oameni de pe stradă. Dacă te vedeau că înțelegi limba rusă, dar le răspunzi în română, te luau pe sus. Cumva m-a afectat lucrul acesta încă din copilărie și mi-am creat o antipatie pentru ruși de-a lungul timpului, de obicei evitând să interacționez cu ei.

Totul până de curând. A trebuit să merg în Egipt ca să constat că există și ruși cumsecade. Acolo am conștientizat că până acum îi judecasem și îi băgasem pe toți în aceeași oală pentru că avusesem ghinionul să cunosc doar oameni mai puțin amabili, mai puțin educați. Știam de zicala "fiecare pădure are uscături”, iar acum m-am convins că chiar așa e. În Egipt am cunoscut o rusoaică care de 2 ani, de când a izbucnit războiul din Ucraina, dezgustată de ceea ce face președintele ei, și-a luat copilul și a plecat să călătorească în lumea întreagă.

VEZI ȘI: Un oraș din Africa a devenit paradisul rușilor plecați din țară. E numit a doua Moscovă. Am dat și peste iahtul Putin - Galerie foto

Înainte trăia în Siberia, acum trăiește unde vrea, cum vrea, fără să îi pună cineva pumnul în gură, dar luând foc atunci când e întrebată de război. Nu e bogată, are o mică moștenire și muncește în țările în care ajunge pentru a mai câștiga niște bănuți. Tot în Egipt, cât timp am stat, am fost abordată și de ruși beți, nepoliticoși, care ți se băgau în suflet atunci când vedeau că știi limba rusă, dar această femeie mi-a arătat că nu toți sunt așa. Interacțiunea dintre noi două a apărut firesc, fără să simt că este agasantă. Inițial am vorbit în engleză, dar pentru că niciuna dintre noi două nu se descurca prea bine cu această limbă, am vorbit apoi în rusă. Am întrebat-o de ce a ales să trăiască așa. Mi-a spus că ea își dorește că băiețelul ei să devină un adult cu gândire liberă, nu un îndoctrinat, iar oamenii liberi sunt genul de oameni de care Rusia are nevoie pentru o schimbare.

Mărturia cutremurătoare pe care mi-a făcut-o un băiețel de 6 ani

Am aflat că sunt o mulțime de ruși care îl urăsc pe Vladimir Putin, că nu sunt de acord cu războiul pe care l-a provocat și că acum se simt stânjeniți să spună că sunt din Rusia. Lumea îi judecă, îi condamnă pentru moartea a mii de ucraineni, pentru crimele de război, deși nimeni nu i-a întrebat dacă sunt de acord ca Ucraina să fie invadată, atunci când tătuca Putin a luat catastrofala decizie. Femeia a părut foarte îngrijorată de ceea ce se întâmplă, spunându-mi că îi este frică pentru că știe că cel mai probabil Vladimir Putin va mai obține un mandat pentru funcția de președinte. Dacă se va întoarce în Rusia? Nu știe.

Urmele lăsate de războiul lui Putin sunt mult mai adânci decât pare. Băiețelul ei, în vârstă de doar 6 ani, mi-a mărturisit că are coșmaruri, visează război, împușcături, tancuri. Mi-a spus-o șoptit, să nu audă mama lui. Mi-a mai spus că își dorește ca Vladimir Putin să moară. Mi s-a părut o afirmație dură pentru un copil atât de mic și am înțeles cât de mult simte un copil atât de mic durerea, suferința, cât de mult înțelege. Până la coșmaruri.

PS: Femeia a fost de acord să scriu despre ea, dar fără să îi spun numele ei sau al băiețelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel