Mărturia bărbatului care a descoperit cadavrul Denisei. Criminologul Dan Antonescu, detalii tulburătoare despre ”Șacalul”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Capturi video Antena 3 CNN
Foto: Capturi video Antena 3 CNN
Criminologul Dan Antonescu a vorbit despre cele două crime șocante de la Constanța.

VEZI ȘI: Cine este „Șacalul”, bărbatul din Constanța care le-ar fi ucis pe Denisa și Delia. Are mai multe condamnări și era foarte activ pe rețelele sociale

Apar noi detalii înfiorătoare despre profilul criminalului de la Constanța. Niculae Mitrea, poreclit "Șacalul", avea numeroase antecedente care ar fi arătat cât de periculos era. Prima faptă comisă de acesta pentru care a primit o sentință a fost săvârșită la vârsta de 17 ani. Atunci Șacalul a întreținut acte sexuale cu o fetiță de 12 ani, iar pentru asta a primit o măsură educativă de supraveghere pe o perioadă de 6 luni.

Nu a fost a fost închis, doar că familia și DAGSP l-au supravegheat timp de 6 luni. Apoi, în anul 2016, acesta a violat o fată de 15 ani. Potrivit dosarului din instanță, Niculae Mitrea și-a chemat și un prieten care a întreținut relații sexuale cu fata, care avea probleme de sănătate. Pentru această faptă, individul a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Mărturiile bărbatului care a găsit cadavrul Denisei

Între timp, au apărut noi detalii și despre cele două crime comise de Șacalul. Prima victimă este Delia Avram, în vârstă de 34 de ani. Aceasta ar fi fost ucisă de Șacalul pe 02.07.2024. A doua crimă a avut loc pe 27 august. Procurorii spun că el ar fi fost cel care a ucis-o pe Denisa Iana, o tânără în vârstă de 28 de ani din Timișoara. Cadavrul ei a fost găsit în apropiere a lacului Sinoi. Bărbatul care a alertat Poliția a povestit cum a observat cadavrul femeii pe un câmp.

"Când am găsit-o era dimineață la 7, săptămâna trecută. Era un cadavru mâncat de șacali, era întins pe arătura asta aici", a spus un martor.

„Am văzut un corp, un cadavru. Prima dată era lângă șanț, și când am ajuns era tras 7 metri mai încolo de șanț. Se vedea scheletul, picioarele. De la brâu în sus era mâncat. (...) Era un cadavru mâncat de șacali, întins pe arătura asta pe aici”, a spus un alt martor.

Criminologul Dan Antonescu: Pedeapsa va fi categoric închisoare pe viață

 

Expertul criminolog Dan Antonescu a explicat la Antena 3 CNN cum acționează un astfel de criminal periculos, dar și riscurile la care s-a expus cele două femei care ar fi fost escorte.

„Cele două femei practicau o meserie care le expune la pericole majore. Trebuie documentată foarte bine toată activitatea acestui individ. Sunt convins că mai are complici în afară de concubină și fiul acesteia. (...) Avem de a face cu un individ care și-a perfecționat stilul de a se apăra. Să nu uităm că el și-a dat mesaje de pe telefonul victimei, tocmai în ideea de a induce iluzia că femeia aceea încă trăiește.

Este un tip periculos, foarte periculos. Nu va recunoaște decât foarte greu și doar când va simți că e în avantajul lui să recunoască. Altfel, anchetatorii au misiunea de a proba fără ajutorul lui faptele pentru că el e conștient că nu mai poate invoca în instanță circumstanțe atenuante. Trecutul, istoricul lui infracțional, precum și felul în care a comis aceste fapte, deja reduc spre zero șansa aplicării unor circumstanțe atenuante care să îi reducă pedeapsa. Pedeapsa va fi categoric închisoare pe viață”,  a spus Dan Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel