Martin Schulz candidează la șefia CE. Cu cine s-ar putea bate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat astăzi, la reuniunea PES din Bulgaria, că actualul președinte al Parlamentului European, germanul Martin Schulz, va fi candidatul stângii la șefia Comisiei Europene, transmite Agerpres.

Stanișev a precizat că PES este primul partid paneuropean care a inițiat o procedură transparentă de nominalizare a viiitorului președinte al Comisie Europene. "Martin Schulz este un european convins, un om care apără principiile noastre. Aceasta este cea mai puternică candidatură pe care o putem face în acest moment", a spus Stanișev.

Presa a vehiculat de mai mult timp că Schulz este un pretendent la funcția deținută în prezent de Jose Manuel Durao Barroso. Pe lângă portughez, care și-ar dori un nou mandat, bursa zvonurilor îi dă drept doritori și pe secretarul-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding sau premierul polonez Donald Tusk.

Norica Nicolai declara pentru DeCe News pe nouă mai că Angela Merkel (PPE) i-ar putea susține candidatura lui Schulz, într-un anumit context: dacă după alegerile legislative din Germania cancelarul va fi nevoit să facă alianță cu socialiștii. Interpretând în această cheie, s-ar explica și poziția critică a lui Schulz față de guvernul Ponta, în vara lui 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel