Marți 13, zi nefastă. Cum ții ghinionul departe de tine în această zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marți 13, zi nefastă. Cum ții ghinionul departe de tine în această zi / Foto: Pixabay, de Heiko S.
Marți 13, zi nefastă. Cum ții ghinionul departe de tine în această zi / Foto: Pixabay, de Heiko S.
Ziua de marți 13 este considerată o zi cu ghinion. Află în articol de ce.

Ziua de marți 13 este considerată de către mulți oameni o zi nefastă, asta pentru că în tradiția populară se spune că zilele de marți 13 și vineri 13 aduc ghinion oamenilor. După cum știm deja, majoritatea românilor țin cont de superstiții și ascultă cu strictețe de sfaturile rămase de la cei mai în vârstă. Mulți dintre ei nu fac anumite lucruri în această zi tocmai pentru a ține ghinionul departe, scrie Ziarul Unirea.

Combinația de marți 13 aduce fiori deoarece, în astrologie, ziua de marți înseamnă "trei ceasuri rele", iar, potrivit numerologiei, cifra 13 aduce ghinion.

Superstiții legate de ziua de marți, 13

Astfel, de ziua de marți 13 sunt legate o serie de superstiții pe care cei care cred în astfel de lucruri le respectă pentru a se feri de rele. Una dintre ele spune că în ziua de marți 13 nu este bine să inviți la masă 13 persoane sau să nu te așezi la masă cu 13 oameni. O altă superstiție destul de înfiorătoare spune că un om este condamnat la moarte dacă un cortegiu funerar îi taie calea într-o zi de marți în data de 13. În plus, se consideră că cine iese din casă în noaptea de marți 13 va avea convulsii și se va simți rău. Superstițioșii mai cred că nu trebuie să porți negru într-o astfel de zi pentru că vei purta doliu în curând. Nu trebuie nici să te tunzi în a doua zi a săptămânii care pică în data de 13 pentru că cineva din familie o să moară.

O altă superstiție spune că nu trebuie să te căsătorești în ziua de marți 13 pentru că mariajul nu va fi unul fericit sau de durată. Totodată, nu trebuie să te muți într-o casă nouă într-o astfel de zi pentru că vei avea ghinion.

Cum ții ghinionul departe de tine

 

Există mai multe metode despre care se spune că funcționează în a ține ghinionul departe. Deși de multe ori și aceste metode nu sunt altceva decât alte superstiții, iar bătutul în lemn, spre exemplu, nu ţine cu adevărat departe ghinionul, totuşi ne ajută, deoarece ne calmează şi ne scapă de temeri.

Un studiu citat de Huffington Post spune că acţiunile pe care le facem pentru a ţine ghinionul la distanţă au un efect mai mare decât credeam asupra organismului, scrie Adevărul.ro.

"Descoperirile noastre sugerează, însă, că nu toate acţiunile pentru dezlegarea ghinionului sunt la fel de eficiente. Gesturile pentru împiedicarea ghinionului, care "împing" departe consecinţele negative, sunt cele mai eficiente", spune unul dintre autorii studiului, profesorul Jane Risen de la Universitatea din Chicago, SUA.

Mai exact, potrivit acestui studiu, superstiţiile care implică alungarea ghinionului, cum ar fi să bați în lemn sau să arunci sare peste umărul stâng, ajută mult mai mult oamenii care cred că o astfel de acţiune îi scapă de neplăceri. Într-un mod similar, alte studii efectuate de-a lungul timpului sugerează că talismanele norocoase pot fi foarte eficiente în alungarea ghinionului și atragerea norocului și a reușitelor. Un studiu din 2010 a demonstrat că talismanele cresc încrederea în sine înainte de implicarea într-o activitate, conducând la îndeplinirea scopurilor şi la o performanţă mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel