Martens: Ar fi o greşeală o nouă suspendare a lui Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Wilfried Martens
Wilfried Martens

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, a apreciat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, deciziile "foarte importante" ale CCR care au condus la o "relație echilibrată" între președintele României și noul guvern, și a arătat că "ar fi o greşeală redeschiderea unei acţiuni împotriva lui Traian Băsescu".

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, dacă crede că USL va face presiuni la adresa lui Traian Băsescu dacă va câştiga parlamentarele, Martens a răspuns: "Cred că Curtea Constituţională din România a luat decizii foarte importante şi s-au creat condiţiile pentru a a se ajunge la o relaţie echilibrată între preşedintele Traian Băsescu şi noul Guvern, care are o mare majoritate în Parlament", citează Mediafax.

Precizând că situația din România nu este una singulară și amintind de Franța, Wilfried Martens a spus că trebuie înţeleasă şi acceptată coabitarea între preşedintele ales şi noul guvern, susţinut de o altă majoritate.

"Sunt convins că de ambele părţi există necesitatea instalării unei relaţii de coabitare. Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu", a mai spus Wilfried Martens.

De altfel, liderul popularilor europeni, afirma în prima zi a Congresului PPE, că nu vor tolera atacuri împotriva valorilor europene şi statului de drept, apreciind totodată că "România şi-a găsit locul său în Uniunea Europeană datorită unor eforturi mari ale poporului român şi datorită muncii remarcabile a unor oameni de stat români şi datorită unor instituţii pe parcursul ultimilor ani".

“Ca şi în multe alte state europene şi România a trecut printr-o criză economică severă, preşedintele Traian Băsescu, foştii premieri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, susţinuţi de partidele membre ale PPE, au dus ţara pe cursul european şi au dovedit că au curajul politic pentru a implementa reformele necesare, astfel încât să poate fi create noi locuri de muncă. Sunt încrezător că aceste măsuri dureroase vor avea efecte pozitive pentru oameni pe termen lung", a afirmat, miercuri, Wilfried Martens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel