Marta, ucrainieanca care vrea să le țină piept rușilor. Antrenamentul pe care îl primesc civilii
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 25 ian, 16:31
WhatsApp
Sursă foto: captură video BBC
Printre ucrainiencele înrolate în rândul voluntarilor militari se numără și Marta, parte a infanteriei de care dispune orașul său. 

Civilii ucrainieni primesc pregătire militară, pentru a-i pregăti într-o eventuală invazie a Rusiei. Aceștia sunt încadrați ca rezerviști, iar printre ei se numără și femei. Marta este una dintre ele. 

”Suntem parte a infanteriei care se presupune că ar trebui să păzească orașele din care provenim fiecare, să apere clădirile administrative, infrastructura. Ajutăm armata țării în cazul unei invazii masive. Marea majoritate dintre noi suntem civili. Avem nevoie să învățăm cum să lucrăm în echipă, cum să ducem la final activități specifice militare, cum să rezistăm în cazul unui război”, a spus Marta Yuzkiv pentru BBC.

”Îi învățăm pe recruții noștri cum să folosească armamentul”, a relatat Yeger, un lider al unui batalion de voluntari. 

Astfel de antrenamente au fost organizate în Ucraina în ultimii ani. 

G Ad:

NATO trimite forțe suplimentare în Europa de Est: Protejăm și apărăm toți aliații

Alianța nord Atlantică a precizat că își va consolida prezența pe flancul estic.

„Aliații NATO pun forțele în așteptare și trimit nave și avioane de luptă suplimentare către flancul estic, consolidând apărarea Aliaților, pe măsură ce Rusia își continuă consolidarea militară în jurul Ucrainei.

În ultimele zile, o serie de Aliați au făcut anunțuri cu privire la implementările curente sau viitoare. Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și urmează să desfășoare patru avioane de luptă F-16 în Lituania în sprijinul misiunii de poliție aeriană de lungă durată a NATO în regiune. Spania trimite nave pentru a se alătura forțelor navale NATO și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria. Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe în România sub comanda NATO. Țările de Jos vor trimite două avioane de luptă F-35 în Bulgaria din aprilie pentru a sprijini activitățile de poliție aeriană ale NATO în regiune și pune o navă și unități terestre în așteptare pentru Forța de răspuns a NATO. Statele Unite au precizat, de asemenea, că se gândesc să-și sporească prezența militară în partea de est a Alianței. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro