Marmota PHIL a prezis cât mai durează iarna
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viscol
Viscol
Marmota Phil, cel mai celebru animal meteo din lume, a prezis vineri încă şase săptămâni de iarnă în SUA în faţa privirilor atente a mii de simpatizanţi care au venit să asiste la o tradiţie care datează de 132 de ani.

La 2 februarie 1887, locuitorii din Punxsutawney (Pennsylvania) au urcat pentru prima oară dealul din Gobbler's Knob pentru a afla cum va fi vremea în următoarele luni de la marmota devenită deja celebră. Anul acesta, Phil şi-a văzut umbra când a ieşit din vizuină, ceea ce, potrivit credinţei populare, înseamnă că iarna va dura încă şase săptămâni.

Bill Cooper care este de 28 de ani membru al acestui club evită să răspundă la întrebarea câte marmote Phil au existat de-a lungul acestor 131 de ani şi cât de fiabile sunt prognozele lor. Marmotele trăiesc în medie şase ani, dar, potrivit versiunii oficiale a clubului, a existat un singur Phil de la începutul acestei tradiţii: longevitatea lui s-ar datora unei poţiuni magice care îi prelungeşte viaţa cu şapte ani.

[citeste si]

Potrivit agenţiilor meteo din SUA şi Canada, aceste rozătoare au nimerit prognoza mai puţin de 40 %, iar Phil nu poate face excepţie: datele analizate în ultimii ani au demonstrat că nu are vreo abilitate în prezicerea vremii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel