Marmeladă de gutui, cel mai bun desert al toamnei. Bunica o făcea aşa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vă prezentăm o reţetă de marmeladă de gutui. Este delicioasă şi foarte uşor de preparat. 

Ingrediente

5 kilograme de gutui

2,5 kilograme de zahăr

Apă

VEZI ŞI Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova

 

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă bine gutuile. Le tăiem în felii subţiri şi le punem la fiert, la foc mic. După ce s-au înmuiat, se scot din apa, se scurg bine şi se face un piure. Acesta se fierbe timp de o oră în apa în care s-au fiert şi gutuile. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi până când marmelada rămâne pe lingura de lemn. 

Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane. 

CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel