Data publicării:

Marmeladă de gutui, cel mai bun desert al toamnei. Bunica o făcea aşa

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vă prezentăm o reţetă de marmeladă de gutui. Este delicioasă şi foarte uşor de preparat. 

Ingrediente

5 kilograme de gutui

2,5 kilograme de zahăr

Apă

VEZI ŞI Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova

 

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă bine gutuile. Le tăiem în felii subţiri şi le punem la fiert, la foc mic. După ce s-au înmuiat, se scot din apa, se scurg bine şi se face un piure. Acesta se fierbe timp de o oră în apa în care s-au fiert şi gutuile. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi până când marmelada rămâne pe lingura de lemn. 

Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane. 

CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel