Data publicării:
Marmeladă de gutui, cel mai bun desert al toamnei. Bunica o făcea aşa
Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
Vă prezentăm o reţetă de marmeladă de gutui. Este delicioasă şi foarte uşor de preparat.
Ingrediente
5 kilograme de gutui
2,5 kilograme de zahăr
Apă
VEZI ŞI Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova
Mod de preparare
Se spală şi se curăţă bine gutuile. Le tăiem în felii subţiri şi le punem la fiert, la foc mic. După ce s-au înmuiat, se scot din apa, se scurg bine şi se face un piure. Acesta se fierbe timp de o oră în apa în care s-au fiert şi gutuile. Adăugaţi zahărul şi fierbeţi până când marmelada rămâne pe lingura de lemn.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News