Marko Bela vrea ca UDMR să nu se mai comporte ca o "fată mare"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
marko
marko

Fostul lider al maghiarilor Marko Bela vrea ca UDMR să-și asume un rol în Guvern, cerând Uniunii să nu se mai comporte "ca o fată mare" când este vorba de a intra la guvernare, deoarece reprezintă comunitatea maghiară.

Exprimându-și speranța că UDMR poate colabora cu noua coaliţie guvernamentală majoritară şi să îndeplinească lucruri semnificative, Marko Bela a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu-Mureş, că Uniunea ar trebui să treacă peste "câteva ciudățeni" și să țină cont de faptul că nu sunt un partid politic, ci sunt reprezentanții comunității maghiare.

"Da, eu sunt pentru ca UDMR, dacă e posibil şi dacă există interese mutuale şi condiţii de program reciproc avantajoase, trebuie să ne asumăm rolul în Guvern. Sper să putem colabora cu noua coaliţie guvernamentală majoritară şi să îndeplinim lucruri semnificative. Aceasta cred că este o abordare corectă. În ultimii 22 de ani unealta noastră politică a fost colaborarea guvernamentală. Ar trebui să trecem peste câteva ciudăţenii, să nu se mai spună că guvernăm şi cu unii şi cu alţii, că miroase a trădare, şi dacă am semnat o coaliţie guvernamentală, nu ieşim, să nu ne mai comportăm ca o fată mare, pentru că nu suntem partid politic, ci reprezentăm comunitatea maghiară", a spus Marko, citează Mediafax.

Acesta a adăugat că, dacă are un "partener onorabil", UDMR ar trebui să dea şi să afirme posibilitatea guvernării, mai ales în condiţiile în care urmează să fie discutate proiecte importante cum sunt reorganizarea administrativ-teritorială a României şi modificarea Constituţiei.

De asemenea, fostul lider al UDMR consideră că rezultatele obţinute de Uniunea la alegeri sunt "bune şi importante", deşi Uniunea a obţinut mai puţine mandate decât în 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel