Marko Bela, despre declaraţiile lui Lăzăroiu: Sper să nu fie vorba despre o ameninţare voalată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

După ce consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiou a declarat într-un interviu că, probabil în 10 - 15 ani UDMR nu va mai exista ca  atare, deoarece curentele sale ideologice vor fi absorbite de partidele româneşti, iar factorul etnic nu va mai conta prea mult în societate, liderii formaţiunii au reacţionat imediat.

marko bela, udmrFostul preşedinte la UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, că nu i-au “plăcut deloc” declaraţiile lui Sebastian Lăzăroiu privitoare la UDMR şi că speră ca acestea să nu fi fost ameninţări indirecte.

"Am mai spus acest lucru, nu mi-a plăcut deloc acestă declaraţie a lui (Sebastian Lăzăroiu, n.r.) şi sper să nu fie vorba de un mesaj voalat sau ameninţare indirectă, fiindcă UDMR este prezentă în viaţa politică românească şi în Parlamentul României nu prin bunăvoinţa şi prin mila altora, prin mila altor formaţiuni politice, ci prin voturile maghiarilor din România", a susţinut Marko Bela.

Mai mult, el a mai spus că nici din punct de vedere juridic nu se justifică ceea ce a spus Sebastian Lăzăroiu despre UDMR. "Nici din punct de vedere al legislaţiei şi a Consituţiei nu stă (în picioare, n.r.) ceea ce a spus domul Lăzăroiu, fiindcă organizaţiile minorităţilor naţionale sunt asimilate cu partidele politice în ceea ce priveşte participarea lor în alegeri sau prezenţa lor în Parlamentul României", a mai explicat Marko.

Citeşte şi:

De Ce ar putea susține PSD tema uninominalului, lansată de Lăzăroiu. Pe cine amenință consilierul prezidențial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel