Data actualizării:
Data publicării:

Mark Zuckerberg, AUDIAT de Congresul SUA. LIVE VIDEO

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mark Zuckerberg este audiat în aceste momente în Congresul SUA, în privința problemelor legate de datele confidențiale ale utilizatorilor de Facebook. 

Mark Zuckerberg răspunde întrebărilor membrilor Congresului SUA. Pentru început a avut loc o scurtă prezentare a cazului în care s-a vorbit despre faptul că zeci de milioane de oameni au avut încredere în Facebook, iar datele lor au fost compromise.

Iată principalele declarații ale proprietarului Facebook, Mark Zuckerberg: 

- Îmi asum toată responsabilitatea. Facebook a adus pe lângă componentele care au ajutat oamenii și altele: Fake news, incitări la ură, pierderi de date și implicații în alegerile prezidențiale. Eu am făcut facebook, eu îl administrez, eu sunt responsabil. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Nu este de ajuns că am creat această aplicație. Trebuie să avem grijă de oameni 

- Da, am cerut un audit pentru verificarea modului în care funcționează Facebook. Nu am putut verifica toate aplicațiile care utilizează datele utilizatorilor.

- De acum înainte va fi verificată fiecare aplicație și dacă există îndoieli, orice aplicație va fi eliminată. Toți utilizatorii vor primi o notificare. 

- În acest moment nu oferim un serviciu care să permită utilizatorilor să evite reclamele. E modalitatea prin care am reușit să aducem acestă aplicație la miliarde de oameni: un serviciu care și-l poate permite oricine, care să nu coste nimic. 

- Am luat măsuri împotriva Cambridge Analytica. Am aflat că în 2015 au cumpărat date de la un alt operator care folosea o aplicație pe facebook. I-am notificat, le-am cerut sa șteargă datele, iar aplicația respectivă am interzis-o pe facebook. Am avut încredere că au procedat corect. Am greșit. 

- Unul dintre lucrurile cele mai mari pe care mi le reproșez a fost că nu ne-am dat seama la timp a fost că am permis interferența Rusiei la alegerile din SUA prin intermediul facebook. Am evoluat foarte greu în această privință. 

- În acest moment construim tool-uri care să permită identificarea conturilor false de pe facebook. Am eliminat un număr de câteva mii de conturi false de pe facebook, folosite de serviciile de inteligență ruse. 

Vezi video LIVE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel