Mark Mobius, Templeton Asset Management: O nouă criză financiară este iminentă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mark Mobius
Mark Mobius

Mark Mobius, preşedintele executiv pentru pieţe emergente la Templeton Asset Management, a declarat că o nouă criză financiară este iminentă, deoarece problemele care au cauzat turbulenţele din ultimii ani nu au fost rezolvate, transmite Bloomberg.

Valoarea totală a derivatelor la nivel mondial depăşeşte produsul intern brut global, creând volatilitate şi o situaţie de criză pe burse, a afirmat luni Mobius într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo, potrivit Mediafax.

„Sunt băncile mai mari decât înainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este încă avans pe derivate? Da“, a arătat el. Criza financiară globală declanşată cu trei ani în urmă, odată cu falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a fost cauzată parţial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piaţa americană.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a căzut cu 38% în primele şase luni de la falimentul Lehman. Îngheţarea pieţelor de credit a determinat băncile centrale din întreaga lume să injecteze sume uriaşe de bani în sistemul financiar pentru a încuraja creditarea şi a stimula creşterea economică.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, în septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

Citeşte şi:

Gerald Celente: Al treilea război mondial a început. După protestele din lumea arabă, revoluţiile se extind şi în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel