Marius Vulpe preia conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri, că a decis numirea lui Marius Vulpe la interimatul conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor. Ministrul Justiţiei a anunţat şi numirea unui grup de lucru format din 5 directori de penitenciare, care vor avea misiunea de a lua decizii administrative care să îmbunătăţească viaţa deţinuţilor.

Marius Vulpe, actualmente director la Penitenicarul Iaşi, e din 2006 acolo şi a ajuns în această funcţie îbn urma unui concurs. Un penitenciar greu conduce...cred că experienţa managerială şi siguranţa pe post îl vor ajuta să fie un bun manager, a mai declarat Raluca Prună.

Numirea noului șef la ANP vine în contextul în care actualul șef, respectiv Cătălin Bejan a decis să se pensioneze începând cu date de 1 august.

Avem un director general, Bejan, şi trei directori generali, doi fiind în concediu medical prelungit, o persoană din ianuarie şi o alta din mai. Eu am lucrat cu Bejan -care a fost şi în concediu- şi cu Dan Aichin, principalul interlocutor. I-am spus domnului Vulpe că îi poate înlocui temporar pe cei doi colegi în concedii medicale prelungite.

[citeste si]

Am cerut ca de la 1 august ANP să îmi raporteze toate progresele acestui grup. Misiunea mea este ca, înainte să iau măsuri legislative, să luăm măsuri administrative.

Nu e nevoie de măsuri legislative pentru a îi asigura unei persoane mâncare decentă sau bunuri uzuale, săpun, pastă de dinţi, care sunt vândute la preţuri mult peste preţul pieţei în închisori.

Amintim ca ministrul Justitiei i-a cerut, la inceputul anului, demisia lui Bejan, in contextul inflatiei de carti scrise in penitenciare, dar acesta a refuzat sa plece de la sefia ANP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel