Marius Vizer și-a dat demisia din funcția de președinte al SportAccord
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Românul Marius Vizer și-a anunțat, duminică, demisia din funcția de președinte al organizației mondiale SportAccord. Decizia sa a venit în urma dezacordului pe care l-a avut cu Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pe tema controlului federațiilor sportive internaționale.

Marius Vizer, care ocupă și postul de președintele Federației Internaționale de Judo (IJF), l-a acuzat pe Thomas Bach, președintele CIO, că frânează inițiativele federațiilor internaționale și a criticat slaba prezență a acestora din urmă în cadrul CIO.

"De când am fost ales la conducerea SportAccord, am încercat regulat să dezvolt o colaborare constructivă cu CIO și cu președintele său, Thomas Bach (...). Din nefericire, ea nu a devenit niciodată o realitate", spunea Marius Vizer în luna aprilie, după realegerea sa în fruntea SportAccord.

De asemenea, el a reproșat CIO că a blocat dezvoltarea unor evenimente multisport și a estimat că Agenda 2020, adoptată de Bach, "nu aduce aproape niciun beneficiu sportului, federațiilor sau sportivilor".

Imediat după această luare de poziție, mai multe Federații sportive internaționale importante și-au anunțat, pe rând, retragerea din organizația SportAccord.

Vezi și: Surpriză de proporții pentru Andreea Mitu la Roland Garros

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel