Marius Petcu, fostul lider al CNSLR Frăția, condamnat la 7 ani de închisoare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
petcu
petcu

Fostul lider al CNSLR Frăția, Marius Petcu, a fost condamnat de către magistrații Tribunalulyui București la 7 ani de închisoare cu executare. Petcu mai este obligat și la plata sumei de 15. 000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Fostul lider de sindicat a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie la data de 24 martie 2011, fiind prins în flagrant pe când lua 40.000 de euro mită de la reprezentantul unei firme reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011. O zi mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor, de luare a măsurii arestării preventive pe termen de 29 de zile a lui Petcu. Ulterior, pe 31 martie, instanţa supremă a admis recursul DNA si a dispus arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a fostului lider de sindicat.

În perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 de lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări. Banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov". Preţul negociat al contractului era de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Petcu Marius Grigore a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, posesia unui imobil în Predeal în valoare de circa 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare.

Marius Petcu a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că va apela şi la instanţele internaţionale "cu speranţa că îşi va găsi dreptatea". Petcu susţine că arestarea sa este o încercare ca "mişcarea sindicală să fie, o dată pentru totdeauna, pusă cu botul pe labe".

De asemenea, Marius Petcu nu va mai putea candida 10 ani pentru nicio funcție publică.

Citește și:

Petcu a primit mită de la Scrieciu timp de 17 luni, până la momentul flagrantului – VIDEO

ANI: Liderul Sanitas Marius Petcu nu poate justifica peste 700.000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel