Data publicării:
Marius Manole spune că își ia cetățenie moldovenească: Sunt mândru de președintele meu, Maia Sandu!
Marius Manole spune că își ia încă o cetățenie.
Pe cea moldovenească. Așa a anunțat pe Facebook. „Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mândru de președintele meu”, a scris actorul.
„Astăzi, bucurie. Spectacol la Chișinau. 2 reprezentații cu “Eu sunt vantul” la minunatul Teatrul Alexei Mateevici. Bucuria reîntâlnirii cu publicul de aici, un public cald și dornic să vadă teatru.
Bucuria zilei însă a fost și mai mare când, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rândul 2. La prima vedere am crezut ca este doamna Președinte Maia Sandu.
Dar imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum. Fără SPP, fără tam tam, fara sa se faca mare eveniment mediatic… nu, n-are cum. Doar că ce sa vezi, doamna discretă din rândul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumparat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta. Să aibă un asemenea președinte.
Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mandru de președintele meu. Mulțumesc Elena Frunze-Hatman, Anatol Durbală, Sorin Militaru, Valentin Strishkov Vitalie Lascu”, a scris Marius Manole pe Facebook.
Anunțul lui Marius Manole vine la câteva zile după ce și Cristi Danileț a obținut cetățenie moldovenească.
VEZI ȘI: Dubla cetățenie a lui Cristi Danileț, soluție pentru ca Republica Moldova să scape de votanții pro-ruși
Fostul judecător Cristi Danileț, exclus din magistratură, a devenit cetățean al Republicii Moldova, decretul în acest sens fiind semnat de către președintele Maia Sandu.
Cristi Danileț, omul care s-a „bătut” cu colegii magistrați pentru Traian Băsescu, pe vremea când acesta din urmă era președintele României, primește astăzi cetățenie moldovenească. Și pentru că Traian Băsescu s-a bucurat de sprijinul moldovenilor la alegeri, de ce nu le-am întoarce acest serviciu? Iar astăzi Cristi Danileț a făcut primul pas.
Unul din patru moldoveni are și cetățenie română. Vorbim de o populație de circa două milioane și jumătate.
Cel mai mare val de acordare a cetățeniei românești pentru basarabeni s-a produs în ultimii aproximativ 15 ani, când peste 580.000 de cetățenii din numărul total au fost oferite de către autoritățile române peste Prut.
Reciprocitate la vot: Ne luăm și noi cetățenie moldovenească și votăm la Chișinău
Dacă și românii și-ar lua cetățenie moldovenească și ar vota în Republica Moldova, ar mai avea frații de peste Prut probleme cu pro-rușii? Cu anti-reformiștii? Nu este o soluție și un exemplu pe care îl dă astăzi Cristi Danileț?! Votăm la reciprocitate... Dacă se poate ca moldovenii să aibă cetățenie românească, de ce nu și invers? Evident, nu luăm toți cetățenie moldovenească, dar dacă ar lua o parte din noi... treaba la alegeri ar fi rezolvată. N-ar fi o soluție pentru alegerile din Republica Moldova? Că doar și moldovenii l-au ajutat pe Traian Băsescu la alegeri.
Vocile rele din România spun că Danileț, exclus de trei ori din profesie de forul suprem al Magistraturii, poate face acum carieră în Republica Moldova și de aceea a obținut dublă cetățenie.
Dar jurnalistul Val Vâlcu crede că, de fapt, Cristi Danileț a făcut un lucru foarte bun și... ar trebui să-l imităm, nu să-l criticăm... Așa s-ar echilibra lucrurile și la alegerile din Republica Moldova...
În luna iulie, Cristi Danileț a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, „pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență”.
În urma deciziilor CSM, el nu mai are dreptul de a judeca, adică de a merge la serviciu și nici nu mai primește salariu.
Între primele două excluderi, în aprilie, Cristi Danileț fusese propus de USR pentru unul dintre fotoliile libere de la Curtea Constituțională a României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News