Marius Budăi, după acuzațiile Violetei Alexandru: E un lucru foarte GRAV. Guvernul ne aruncă în FALIMENT
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Fostul ministru al Muncii Marius Budăi susține că Guvenul Orban ”nu a ajutat cu nimic autoritățile publice locale în lupta cu pandemia“, după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a acuzat PSD că ”aruncă bugetul în aer” prin acordarea stimulentului de 2500 de lei tuturor angajaților din sistemul de asistență socială fără nicio estimare bugetară.

Violeta Alexandru a scris miercuri, pe Facebook, care ar fi consecințele modificării făcute de PSD Ordonanței de Guvern prin care Ministerul Sănătății acorda stimulentul de 2500 de lei, pe perioada de două luni, pentru personalul medical aflat în prima linie, prin introducerea unui paragraf prin care și angajații din sistemul de asistență socială urmau să beneficieze de aceeași sumă, indiferent dacă sunt sau nu implicaţi în lupta împotriva coronavirusului. Ministrul Muncii susține că ”nu sunt identificate fonduri pentru o plată sigură tuturor angajaților din asistență socială“ și că, prin această măsură, ”PSD aruncă autoritățile locale în faliment”.

”Este aceeași logică a PDL despre austeritate în România, n-o interesează veniturile cetățenilor români. Tot ce înseamnă creșterea puterii de cumpărare a cetățenilor români văd că îi deranjează foarte mult pe cei de la PNL și asta este un lucru foarte grav. Dumnealor își doresc să traverseze România prin criză doar cu interdicții și amenzi. Mai ales ca ministru al Muncii, cineva trebuie să se ocupe de bunăstarea cetățenilor români și să protejeze, până la urmă, tot ceea ce înseamnă bunăstarea cetățenilor români și puterea lor de cumpărare“, a declarat Marius Budăi, contactat de DCNews.

”Prețuri amețitoare”

”Ce ne aruncă în faliment este Guvernul PNL – Orban, care nu a ajutat cu nimic autoritățile publice locale în lupta cu pandemia. Să ne aducem aminte că dacă, totuși, sunt rezultate bune în România în lupta cu pandemia, asta se datorează autorităților publice locale, indiferent de culoarea lor, chiar dacă în mare parte sunt PSD-iste, dar și ceilalți primari, majoritatea și-au făcut datoria și s-au cheltuit sume importante din bugetul UAT-urilor pentru această luptă împotriva pandemiei și ne amintim că PNL, prin Guvern, nu a făcut nimic decât achiziții dubioase, semnalate de presă, la prețuri exorbitante, amețitoare chiar pe alocuri“, a adăugat fostul ministru.

Legat de acuzația Violetei Alexandru potrivit căreia ordonanța deschide calea către plata din bani publici către orice pretinde că a avut legătură cu lupta anti-Covid, Budăi a spus: ”Aici nu este vorba de cineva care pretinde, este vorba de un fapt prin care noi am trecut. Cei care au fost în prima linie își merită răsplata și acest lucru este prevăzut și în legea salarizării.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel