Marius Budăi, despre pensii: NU începe recalcularea! Este faza finală
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a vorbit despre recalcularea pensiilor.

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că recalcularea pensiilor nu începe acum, ci doar s-a ajuns la faza finală a acestui proces. Declarația sa vine după ce Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, anunțase că a fost semnat  contractul pentru realizarea softului necesar recalculării pensiilor și că asta înseamnă că începe oficial procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată. 

VEZI ȘI: Șeful Casei de Pensii, anunț pentru români: "Oficial începem procesul de recalculare. Vor fi creșteri spectaculoase". Exemplu de calcul

"Nu aș spune că începe recalcularea, aș spune că se ajunge într-o altă fază care este faza finală și anume faza în care începem să emitem deciziile și pe parcursul verii să le trimitem către cetățenii români, astfel încât până la data de 1 septembrie toți cetățenii români să intre în posesia deciziei, urmând ca la data de la 1 septembrie să facem plata, așa cum și-a asumat Guvernul și am să spun foarte clar despre determinarea premierului Marcel Ciolacu de a a proba și de a vira banii către cetățeni și prin faptul că recent s-a aprobat normele metodologice, astfel putem intra în ultima fază a recalculării, deci nu începe recalcularea, continuă procesul", a declarat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă vor fi pensii care vor scădea după recalculare, Marius Budăi a spus: "Exclus, nicio pensie nu va scădea".

VEZI ȘI: Pensia pe care o vor avea românii care au muncit toată viața pe salariul minim pe economie

De ce se face recalcularea pensiilor

Noua lege a pensiilor în România vizează recalcularea pensiilor pentru 4,8 milioane de seniori, promițând o abordare mai echitabilă și transparentă în stabilirea veniturilor pensionarilor. Actualizarea sistemului informatic, cu peste 95% din dosare integrate în noul sistem electronic, ar urma să asigure o tranziție eficientă către noua formulă de calcul a pensiilor.

Elementul de noutate al noii legi privind calculul pensiilor constă în introducerea unei formule revizuite ce ia în considerare trei tipuri principale de puncte: contributive, de stabilitate și perioade asimilate și necontributive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel