Marius Budăi, despre creşterea pensiilor: Propunerea PSD de pe masa coaliţiei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că „este clar că o majorare la pensii va fi”.

„Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă, în momentul construcției bugetului pentru anul 2023, se va lua decizia finală asupra procentului, dar este clar că o majorare la pensii va fi. Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10 la sută”, a spus Marius Budăi.

„Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor. Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Citește și...

Ciolacu, despre majorarea pensiilor: Nici eu, nici premierul nu am anunţat o cifră clară

Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat că nici el, nici premierul Nicolae Ciucă nu au anunţat o cifră clară sau un procent de majorare a pensiilor, ci necesitatea unei astfel de măriri.

„Ce am anunţat împreună este o necesitate ca pensiile să fie crescute, fiindcă trebuie intervenit în nivelul de trai al românului ca să trecem această perioadă. Haideţi să vedem de la Finanţe. Sunt veşti destul de bune. M-am uitat peste cifrele de finanţe şi la colectare. Repet. Au reuşit acolo ANAF şi ministrul de Finanţe să facă o echipă bună”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat vineri despre procentul de majorare a pensiilor.

 

Citește și... 

Marcel Ciolacu: Este exclus ca această alianță să se rupă până în 2024

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a comentat zvonurile potrivit cărora alianța de guvernare PSD - PNL - UDRM se va rupe:

„Este exclus ca această alianță să se rupă până în 2024. Voi face tot ce ține de mine și sunt ferm convins că și domnul Nicolae Ciucă va face la fel și această alianță să fie stabilă, să dăm stabilitate românilor într-o perioadă foarte complicată nu numai pentru România, ci pentru întreaga Europă. Restul lucrurilor se așează în timp“, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus, marţi, că România are şansa de a trece mult mai uşor peste crizele economice, având în vedere investiţiile care se realizează în prezent. 

„Ca o ţară să intre în recesiune, sunt doi indicatori importanţi: inflaţia şi şomajul. În acest moment, există inflaţie în România, există inflaţie în toată Europa, dar în România nu există şomaj. Cu astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuţie, şi pe termene scurte - pentru că cei mai grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă - România are şansa de a trece mult mai uşor peste aceste crize”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la Buzău. Liderul PSD a amintit de proiectele de infrastructură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel