Marius Budăi, atenționare pentru PNL: Reducerea salariilor și înghețarea pensiilor nu va fi posibilă atât timp cât PSD face parte din guvern!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marius Budăi, deputat social-democrat, a lansat o atenționare pentru partenerii de coaliție național-liberali.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Marius Budăi a atenționat Partidul Național Liberal că PSD-ul nu va susține eventualele măsuri de austeritate anunțate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Fantoma austerității și logica lui „NU AM” și „VOM VEDEA“ reapar tot mai des în discursul public al PNL!

Mânați de pornirile anterioare din guvernările strict „de dreapta“, colegii noștri de alianță de la PNL par tot mai deciși să revină la abordarea distructivă a austerității.

PNL anunță că va susține orice măsuri drastice propuse de Ministerul de finanțe.

Le transmitem, încă o dată, colegilor de alianță că măsurile promovate în guvernările Băsescu - Boc și PNL (Cîțu) - USR care aduc sărăcirea cetățenilor români NU vor fi susținute de #PSD! Reducerea salariilor și înghețarea pensiilor nu va fi posibilă atât timp cât #PSD face parte din guvern! NU vom susține nicio decizie care aduce austeritate și suferință cetățenilor români!

Suntem deschiși la discuții care să aducă dezvoltare și care să genereze prosperitate pentru toți cetățenii români.

Guvernul Ciolacu a demonstrat că știe să găsească soluții și să implementeze politici publice care să aducă dezvoltare. Suntem susținătorii dialogului social și de aceea spunem că aceste decizii se iau, neapărat, în urma consultărilor cu partenerii sociali.“, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al național-liberalilor, a declarat anterior că PNL nu are nicio reţinere să susţină orice fel de măsură, „chiar şi drastică şi abruptă“, pe care o va lua Ministerul Finanţelor, Marcel Boloș, pentru a scade cheltuielile bugetare.

CITEȘTE ȘI               -              Boloș, anunțul zilei: Finanțare din fondul de rezervă pentru investiții, sănătate, sprijinirea mediului de afaceri și combaterea evaziunii fiscale

Ionuț Stroe: PNL va susține ”orice fel de măsură drastică şi abruptă propusă de Marcel Boloș”

 

PNL nu are nicio reţinere să susţină orice fel de măsură, ”chiar şi drastică şi abruptă”, pe care o va lua Ministerul Finanţelor, Marcel Boloș, pentru a scade cheltuielile bugetare, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

„În mod evident că aşteptăm şi noi ca, după aceste discuţii pe care premierul le are cu toţi miniştrii pentru diminuarea cheltuielilor bugetare, să avem un plan concret, pe care cu siguranţă îl vom sprijini. Înţelegem, în egală măsură de la Ministrul de Finanţe, că încasările din zona ANAF au crescut faţă de anul trecut cu 20 de miliarde, lucru îmbucurător, de altfel, care ne face să fim optimişti şi să privim anul 2025 cu mult mai mult optimist, apropo de mesajele alarmiste care anunţă încă de pe acum fel de fel de măriri de taxe şi impozite“, a declarat Ionuț Stroe, la sediul PNL.

„Haideţi să vedem, premierul României, împreună cu Ministrul de Finanţe şi ceilalţi miniştri propuneri au şi cu siguranţă la 1 septembrie vom avea şi măsurile pe care, subliniez, le vom susţine şi noi“, a mai spus Ionuț Stroe.

CITEȘTE ȘI             -            Limită în plata cash, CNP-ul fiscal și condiționarea vânzării de case, apartamente și mașini, noi lămuriri de la ministrul Boloș. ”Nu ne interesează ce își cumpără oamenii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel