Mariupolul se va confrunta cu o catastrofă în materie de sănătate și salubritate, avertizează primarul orașului
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 22 mai 2022, 11:50
WhatsApp
Copii pe o stradă din Mariupol, pe 9 mai, când la Moscova se sărbătorea Ziua Victoriei
Copii pe o stradă din Mariupol, pe 9 mai, când la Moscova se sărbătorea Ziua Victoriei
Primarul din Mariupol spune că oraşul se îndreaptă către o catastrofă în materie de sănătate şi salubritate

Vadim Boychenko a afirmat că înmormântările în gropi de mică adâncime din oraş şi problemele la canalizare ar putea provoca o criză sanitară.

El a adăugat că ploile de vară ameninţă să contamineze sursele de apă, în timp ce a făcut presiuni asupra forţelor ruseşti pentru a permite locuitorilor să părăsească oraşul în siguranţă.

În plus faţă de catastrofa umanitară creată de ocupanţii ruşi, oraşul este în pragul unei epidemii de boli infecţioase, a declarat el pe aplicaţia de mesagerie Telegram, conform The Guardian, notează Mediafax.

Președintele Poloniei va susține un discurs la Kiev, în Parlamentul Ucrainei

Preşedintele polonez Andrzej Duda a ajuns din nou, duminică, în capitala ucraineană Kiev pentru o vizită de sprijin a ţării angrenate în război cu Rusia, relatează dpa.

El va fi, duminică, primul şef de stat care se va adresa parlamentului Ucrainei de la începerea războiului, în urmă cu trei luni, potrivit administraţiei prezidenţiale poloneze de la Varşovia.

Duda face demersuri pentru ca Ucrainei să i se acorde statutul de ţară candidată la aderarea la UE cât de curând posibil.

Şeful de stat polonez a mai vizitat Kievul după declanşarea războiului în aprilie şi s-a întâlnit cu acest prilej cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

După revenirea în ţară, Duda a acuzat Rusia că poartă un "război total" în Ucraina. El a spus la jumătate lui aprilie că nu va uita niciodată impresiile din satul Borodianka, care a fost distrus cu rachete de atacatorii ruşi.

El a efectuat atunci o vizită în Ucraina alături de preşedinţii Lituaniei, Letoniei şi Estoniei.

Iniţial, Duda a sugerat la momentul respectiv ca şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier să participe la deplasare. Totuşi, au existat semnale de la Kiev că Steinmeier nu era binevenit la Kiev, din cauza poziţiei sale faţă de Rusia. Neînţelegerile de atunci sunt considerate acum a fi depăşite, notează dpa.

Singurul membru al guvernului german care a vizitat Kievul de la declanşarea invaziei ruse este ministrul de externe Annalena Baerbock, noatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?