Mărirea salariilor bugetarilor din decembrie depinde de Grecia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta şi-a luat o măsură de precauţie şi a precizat că în acest moment dispunem de banii necesari pentru mărirea salariilor bugetarilor din luna decembrie, dar depindem de evoluţia europeană. Premierul a spus că mărirea va fi acordată cu condiţia să nu se întâmple ceva foarte grav în plan european, cum ar fi ieşirea Greciei din zona euro sau picarea Spaniei ori a Portugaliei.

El a subliniat că Guvernul dispune în buget de banii necesari recuperării salariale şi de spaţiul de deficit bugetar suficient, după cum a fost negociat cu Fondul Monetar Internaţional, motiv pentru care va acorda majorările salariale promise, "dacă nu apare un fenomen financiar şi economic cu totul şi cu totul neprevăzut".

Premierul a exemplificat că situaţia neprevăzută ar ţine de o "catastrofă" legată de evoluţiile din Grecia, Spania sau Portugalia în zona euro.

Şeful Guvernului a subliniat că în scrisoarea de intenţie către FMI autorităţile române au precizat că le vor acorda bugetarilor revenirea salarială, cu "acea condiţie suspensivă, dacă nu apare ceva rău", această formulare fiind, în opinia lui Ponta, normală în relaţia cu Fondul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel