Mario Iorgulescu, la patru ani după ce a ucis un om, urcându-se drogat la volan: Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Instagram  mario_iorgulescu_official
Sursa foto: Instagram mario_iorgulescu_official
Mario Iorgulescu face primele declarații, la patru ani de la accidentul teribil în care un om și-a pierdut viața din vina sa, fiind condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Întrebat dacă acuzația de omor nu se justifică și dacă era doar de ucidere din culpă, Mario Iorgulescu a spus, pentru PRO TV: "Nici măcar. Culpă comună, pentru că șoferul care, din păcate, și-a pierdut viața... Eu eram băut la volan, recunosc, am reacționat pe moment, într-o criză de nervi, și m-am urcat băut la volan, un lucru pe care eu nu îl fac de fel, pentru că mereu am fost cu câte un bodygoard sau un șofer după mine”.

Cât despre posibilitatea de a veni în România pentru a-și susține nevinovăția în fața instanței, acesta a mai spus: "În România, niciodată. Eu nu mai vreau să aud de România cât oi trăi. Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie, pentru că sunt protejat de statul italian care îmi recunoaște actele medicale și care ia în considerare că nu sunt capabil de a conștientiza problemele medicale pe care le am”.

Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

În luna februarie, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

Pe parcursul a 59 de pagini, magistratul care a dispus condamnarea, Manuela Orzaţă, explică motivele pentru care i-a aplicat această pedeapsă fiului lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. În esenţă, magistratul susţine că, din probele de la dosar, rezultă că Mario Iorgulescu avea discernământ la momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române, iar dacă are afecţiuni medicale se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră.

De asemenea, Iorgulescu conducea un vehicul puternic care se poate transforma oricând într-o armă a crimei, a arătat indiferenţă faţă de urmările acţiunilor sale, aceste aspecte arătând o periculozitate sporită a inculpatului, dezinhibiţie şi nesocotirea gravă a normelor de circulaţie rutieră. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel