Marine Le Pen, măsuri radicale
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
le pen
le pen
Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale de anul viitor, intenționează să interzică școlarizarea gratuită a copiilor străinilor aflați ilegal în Franța.

Ea a apreciat de asemenea că și străinii care au acte în regulă, dar nu muncesc, trebuie să plătească o contribuție financiară pentru școlarizarea propriilor copii.

'Nu am nimic împotriva străinilor, dar le spun: Dacă veniți în țara noastră, nu vă așteptați să fiți asistați social, să avem grijă de voi, iar copiii voștri să fie școlarizați gratuit', a susținut președinta Frontului Național francez (FN), adăugând că 'solicitarea unei contribuții străinilor pentru școlarizarea propriilor copii (...) se practică în multe țări', scrie Agerpres.

În Franța toți copiii au dreptul la școlarizare gratuită, indiferent de situația administrativă a părinților, iar de asistență medicală gratuită pot beneficia inclusiv imigranții ilegali odată ce au trecut trei luni de ședere în țară.

Marine Le Pen a mai anunțat că dorește în general o restrângere a dreptului străinilor de a beneficia gratuit de unele servicii și prestații sociale, dacă aceștia nu plătesc impozite statului francez, iar toate aceste propuneri vor fi înscrise în programul ei pentru candidatura la președinția Franței.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel