Marine Le Pen cere suspendarea Schengen după atacul terorist din Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Frontului Național, Marine Le Pen, a propus, ca urmare a ultimelor atacuri teroriste din Franța, suspendarea spațiului de liberă circulație Schengen.

Le Pen, potențială candidată la alegerile prezidențiale din 2017, le-a mărturisit jurnaliștilor că a înaintat această propunere în cadrul întâlnirii de la Palatul Elysée cu președintele Francois Hollande.

"De asemenea, am exprimat necesitatea (...) de a pune în aplicare măsuri de vizând retragerea cetățeniei", a adăugat ea, referindu-se la cei care, "beneficiari ai dublei cetățenii, au plecat fie să lupte, fie să se antreneze într-o țară străină, după care s-au întors pe teritoriul nostru pentru a comite crime barbare", conform Agerpres.

Marine Le Pen, care conduce un partid cu platformă anti-imigrație, a fost unul dintre cei mai vocali politicieni francezi pe parcursul derulării crizei teroriste de la Paris. Între altele, ea a spus că Franța trebuie să declanșeze un război împotriva fundamentalismului islamic și a propus reinstituirea pedepsei cu moartea.

Sondaj-șoc în Franța: Procente rușinoase pentru Hollande. Le Pen îl zdrobește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel