Data publicării:

Marina indiană interceptează pirații somalezi de pe cargoul Rouen

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Βασίλης Ταραμανλής/Pexels
Fotografie de la Βασίλης Ταραμανλής/Pexels
O navă de război a marinei indiene a interceptat cargoul deturnat Rouen și a cerut piraților somalezi aflați la bord să se predea, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al marinei.

Pirații care ar fi deturnat nava de mărfuri vrac cu pavilion maltez pe 14 decembrie, au deschis focul asupra navei de război în ape internaționale vineri, a declarat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare.

Marina le ceruse piraților să se predea și să elibereze nava și pe toți civilii pe care i-ar putea deține.

Până la capturarea navei Rouen, din 2017 nu mai avusese loc nicio deturnare reușită a unei nave comerciale de către pirații somalezi.

Cel puțin 17 incidente de deturnare, tentative de deturnare sau abordări suspecte au fost înregistrate de marina indiană din decembrie, au declarat oficialii indieni.

India a desfășurat cel puțin o duzină de nave de război la est de Marea Roșie în ianuarie pentru a asigura securitatea împotriva piraților și a investigat peste 250 de nave.

Cei peste 15 membri ai echipajului de pe Mv Rouen sunt din Bulgaria, Angola și Myanmar, au spus oficiali ai marinei indiene, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel