Marin Condescu, fost finanţator la Pandurii Tg Jiu: Am făcut două blaturi voluntare. Cristi Borcea venea cu idei, m-a dus la un domn ministru...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Marin Condescu, fost finanţator al celor de la Pandurii Târgu Jiu, a vorbit despre blaturile din fotbalul românesc. 

"Două blaturi voluntare. Cu Oțelul Galați când nu plătisem o datorie lui Dinamo pentru Ilie Iordache și n-am fost programați de LPF. Iar cel de-al doilea când am ieșit de pe teren la Tg. Mureș cu Marius Avram arbitru. Era imposibil de jucat pe terenul ăla înghețat. Am pierdut ambele meciuri cu 0-3", a spus Marin Condescu pentru cei de la GSP, când a fost întrebat dacă a participat la blaturi în fotbal.

Acesta spune, însă, că au fost presiuni şi pentru altele şi arată cu degetul spre Cristi Borcea, fost finanţator al lui Dinamo Bucureşti. 

"Borcea a făcut multe presiuni. Eram pe ultimul loc, cu 16 puncte. Trebuia să plecăm la București să jucăm cu Dinamo. Borcea venea cu idei să nu băgăm anumiți jucători. Și m-a dus la un anumit domn ministru și mi-a cerut să nu joace cinci jucători. Nici nu i-am spus lui Neagoe, am tăcut. 

La București a apărut formația completă. 1-0 pentru Dinamo, în minutul 80 penalty pentru Dinamo, dar apără Mingote. În minutul 85, Pițurcă 1-1, iar în 87 face Arrieta 2-1. Șapte meciuri consecutive le-am câștigat și-am scăpat de la retrogradare. Dincolo de aceste presiuni care îi erau la îndemână, niciodată n-a propus o alternativă. Niciodată", a mai spus Condescu.

Întrebat despre un episod similar cu FCSB, Condescu a spus că "acolo a fost altceva! I-am propus domnului Badea doi jucători de la noi, pe Chiricheș și pe Pintilii. Trebuia să-i dau niște bani pe care nu-i aveam, dar i-am propus jucătorii, însă dânsul nu i-a vrut. Apoi i-am vândut domnului Becali, care mai avea ieșirile sale spumoase. Eu l-am transferat în vară pe Chiricheș la Steaua, dar i-am spus să mi-l lase până în iarnă, să adun puncte. A ieșit pe post înaintea meciului direct cu Pandurii: "E Chiricheș acolo, poate să facă penalty". Mi-am dat seama de pericol și l-am chemat pe Pintilii acasă la mine, în Snagov. Chiricheș avea 21 de ani, iar dacă se întâmpla asta cariera lui ar fi fost umbrită. Atunci i-am zis lui Pintilii, care era căpitan. "Câți bani vreți voi să bateți Steaua?". "Băi, ești nebun?!". "Câți bani vreți? Doar că dacă luați bătaie vă opresc banii pe care vi-i dau". "3.000 de euro de căciulă și batem Steaua". Începe meciul. Chiricheș greșește în minutul 4-5 se face 1-0 pentru Steaua. 1-1, 2-1, i-am bătut. E meciul în care Gardoș îi rupe piciorul lui Băcilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel