România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 04 noi 2019 / 16:07
Mariana Enriquez, laureata Premiului Herralde pentru romanul 'Nuestra parte de noche'
Scriitoarea argentiniană Mariana Enríquez a fost recompensată luni, la cea de-a 37-a ediţie a Premiului Herralde, pentru romanul său 'Nuestra parte de noche', care abordează genul horror gotic, relatează EFE, citează Agerpres.

Mariana Enriquez, care va primi cei 18.000 de euro pe care îi acordă editura spaniolă Anagrama, se prezentase la concurs sub pseudonimul Paula Ledesma.

În cartea 'Nuestra parte de noche' este vorba despre un tată şi ful său care străbat Argentina pe şosea, de la Buenos Aires spre cascada Iguazu, la frontiera de nord cu Brazilia, în anii dictaturii militare, cu controale ale soldaţilor înarmaţi şi tensiunea care pluteşte în aer.

În acest cadrul realist, Enriquez construieşte o poveste fantastică în care cititorul descoperă case al căror interior se schimbă, coridoare secrete care ascund monştri inimaginabili, ritualuri cu sacrificii umane şi liturghii sexuale enigmatice.

În numele juriului, librarul Ponton Gijon a declarat că 'Nuestra parte de noche' debordează de fiinţe tipice acestui gen, dar care este totodată profund ancorat în realitate prin descrierea relaţiei profunde tată-fiu, a relaţiilor de dragoste şi prietenie, a suferinţei ca o condiţie a vieţii, precum şi faţa ascunsă a istoriei şi a politicii".

La rândul său, Juan Pablo Villalobos notează că această carte este de fapt "o saga, continuatoarea unei tradiţii pe care o putem numi 'Marele Roman Latino-american' care poate fi pus alături de opere la fel de ambiţioase şi nemăsurate, precum 'Rayuela' 'Paradiso', 'Un veac de singurătate', sau '2666''.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro