Marian Neacşu, propus Secretar general al Guvernului de PSD
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Guvernul României
Foto: Facebook Guvernul României
Marian Neacşu este propus Secretar general al Guvernului de PSD.

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că își asumă numirea lui Marian Neacșu în postul de secretar general al guvernului, transmite Mediafax.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacșu și nu e atributul meu, e atributul primului-ministru, i-am adus la cunoștință primului-ministru cine dorim să fie secretar general”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seara, la România Tv.

Întrebat dacă Marian Neacșu a avut o condamnare, Ciolacu a spus: „Ca să înțelegem, domnul Neacșu n-a furat nimic, domnul Neacșu ca alți aleși locali a făcut parte dintr-un Consiliu de Administrație, n-a fost plătit. (...) În acest moment, lucrurile sunt foarte clare. Domnul Neacșu am înțeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese, dar e depășită juridic, domnului Neacșu nu îi apare nimic în cazier”, a mai spus președintele PSD.

Secretarul General al Guvernului, numit joi sau vineri. Când va fi gata bugetul

După discursul de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis s-a retras din Sala Unirii. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-o discuție informală, că este posibil să numească Secretarul General al Guvernului joi sau vineri. Data nu este încă exactă, pentru că PSD nu a făcut o nominalizare, dar premierul a spus că atunci când va avea un nume pe birou, va analiza și va numi o persoană la SGG. 

În ceea ce privește legea bugetului, premierul a spus că vrea ca aceasta să fie votată până pe 25 decembrie.

Au fost 156 invitaţi la Receptie, dintre care 20 jurnalişti. Invitațiile au fost făcute în baza legii 215 privind ceremoniile oficiale, către corpul diplomatic, președinții Camerelor, vicepreședinții Camerelor, Guvernul, instituțiile cu rang de ministru conform legii 215, și reprezentanții cultelor. 

Astfel, din partea PSD au venit preşedintele Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Finanţelor Adrian Câciu, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, dar şi Valer Dorneanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. Din partea Serviciilor a participat Eduard Hellvig, şeful SRI. 

De la PNL au venit Florin Cîţu, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, ministrul Proiectelor Europene Dan Vîlceanu, dar şi Alina Gorghiu. 

Jumătate dintre invitaţii au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din România. Au participat de asemenea Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prefericitul Părinte Daniel, dar și reprezentanții armenilor, musulmanilor și catolicilor. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel