Marian Ceaușescu, către Florin Cîțu, aproape de miezul nopții: Ce facem cu ”Fără penali în funcții publice” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marian Ceaușescu, cunoscut pentru numeroasele proteste la care a participat, i-a adus un „cadou” premierului Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă, marți seară, aproape de miezul nopții, la finalul unei ședințe la care au participat și susținătorii săi din PNL.

La conferință a apărut, la un moment dat, și Marian Ceaușescu, care a avut o întrebare pentru premierul României: „Ce facem cu sloganul Fără penali în funcții publice?”

„Îl susținem în continuare”, a răspuns Florin Cîțu.

„Stați un pic, pentru că atunci ar trebui schimbat!”, a insistat protestatarul. „Știți cum să-i spunem? Fără unii penali în funcții publice sau toți?!”, i-a zis Marian Ceaușescu. „Nu e adevărat! Fără penali!”, a replicat premierul. 

Marian Ceaușescu i-a adus premierului „o carte”: „Uitați, aici, o carte: 10 august. Dosarul din 10 august... încă nimic...”

Amintim că premierul Florin Cîţu a susținut, tot marți seară, că Biroul Permanent Naţional al PNL a fost convocat statutar, el arătând că a discutat încă de luni cu preşedintele partidului despre această convocare. „Mâine (n.r. miercuri, 18 august), pentru că suntem responsabili, am convocat un BPN pentru a numi ministrul Finanţelor Publice (...). Am discutat strategia pentru perioada următoare pentru că intră în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei PNL, care a avut loc la Vila Lac şi la care preşedintele partidului nu a fost prezent. 

Premierul a dezvăluit că va candida pentru funcția de președinte al PNL cu moțiunea intitulată România liberală. Candidatura va fi depusă în partea a doua a săptămânii, a precizat Cîțu.

Acesta este optimist și a anunțat că va câștiga alegerile din PNL deoarece se bucură de susținere în cadrul partidului, în ciuda dezvăluirilor privind trecutul său.

VIDEO publicat de Marian Ceaușescu pe Facebook:

Război în PNL! Rareș Bogdan anunță că Dan Vîlceanu va fi ministru de Finanțe

Și europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a spus că Dan Vîlceanu va fi propunerea PNL pentru poziția de ministru de Finanțe, deși acesta nu este agreat de președintele partidului, Ludovic Orban.

„Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanțe. Ludovic Orban știe că Guvernul are nevoie de un ministru de Finanțe, a fost chemat să convoace BPN, a ezitat, așa că am decis să convocăm noi BPN-ul, nu este o luptă în interiorul partidului, este o chestie de responsabilitate”, a explicat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal l-a apărat pe Florin Cîțu în ceea ce privește dezvăluirile privind trecutul premierului.

„El regretă... Sunt chestiuni de acum 21 de ani, probabil atunci nici nu visa că va ajunge un foarte bun ministru de Finanțe, un bun premier”, a spus Rareș Bogdan.

De asemenea, Rareș Bogdan a vorbit și despre coaliția de guvernare, spunând că aliații partidelor doresc să continue în aceeași formulă.

„Toată lumea dorește ca această coaliție să meargă înainte într-un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis”, a precizat Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel