Maria Zaharova a fost pusă la punct de un etnic rus al Republicii Moldova: Ne-ați săturat deja cu schizofrenia voastră despre încălcarea drepturilor rusofonilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Captură video Mid.ru
Foto: Captură video Mid.ru
Un cetățean rus de peste Prut i-a dat  replică Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.  

După ce Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, a vorbit în repetate rânduri despre încălcarea drepturilor cetățenilor moldoveni vorbitori de limba rusă, Alexandr Slusari, care se declară cetățean rus al Republicii Moldova, a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care i-a oferit o replică oficialului de la Moscova.

Deși s-a declarat și el, la rândul său, nemulțumit de guvernare de la Chișinău, a avut critici dure și la adresa Federației Ruse.

„Dar există o nouanță nerespectabilă doamnă Zaharova. Eu pot să critic liniștit conducerea și Vestul ”putred” în țara mea. Să-l critic în limba rusă. La voi se poate să critici conducerea? Sau vi se permite, ca în vechea anecdotă sovietică, să ieșiți în Piața Roșie și să-l înjurați pe președintele american. Pentru orice altă critică, imediat băgați în dubița poliției. POate ne spuneți, democrata noastră, cum în Rusia se poate ieși la protest? Ne-ați săturat deja cu schizofrenia voastră despre încălcarea drepturilor rusofonilor în R. Moldova. Am avut pretenții față de fiecare guvernare, inclusiv actuala. Dar nimeni și niciodată nu mi-a încălcat drepturile ca cetățean vorbitor de limbă rusă. Desigur, trebuie să respecți câteva reguli. Să fii loial țării tale, să nu-i disprețuiești pe cetățenii ei și să înveți limba de stat“, a scris Slusari pe Facebook, conform Deschide.

Slusari, care a fost și deputat în Parlamentul de peste Prut, i-a transmis Mariei Zaharova că, pentru a înțelege absurditatea declarațiilor sale, trebuie doar să se plimbe câteva ore pe străzile din Chișinău.

„Veți vedea inscripțiile în două limbi. În magazine nu sunt probleme. Cărți în rusă veți găsi mai multe decât în română. Legile apar în două limbi în Monitorul Oficial. În Parlament și Guvern toată documentația este în două limbi și, spre marea mea rușine, la ședințele Parlamentului și astăzi mai stau câțiva deputați-cosmonauți cu căștile pe urechi și cineva le traduce totul în limba rusă. Asta deși, conform recensămintelor, doar aproximativ 6% din populație se consideră ruși“ a notat Slusari.

Alexandr Slusari a vorbit și despre posturile TV închise de guvernarea pro-europeană

„Chiar și aceste șase posturi TV, cărora le-a fost suspendată licența printr-o decizie neîndemânatică a CSE, au fost închise nu pentru că difuzau în limba rusă. Multe dintre ele sunt bilingve. Și pe internet, spre deosebire de Rusia, este acces liber la toate instituțiile media în limba rusă, inclusiv la ale voastre de propagandă. Și nu avem noi așa instituție ca Roskomnadzor, care închide orice instituție media pentru cuvântul ”război““ a conchis fostul vicepreședinte al Parlamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel