Maria Grigoriu - Mă bucur că am reuşit să câştig două medalii acasă
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Sportiva Maria Luana Grigoriu (categoria 64 kg) a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că se bucură foarte mult că a reuşit să câştige acasă două medalii, un argint şi un bronz, în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

"A fost foarte emoţionant concursul pentru că a fost acasă. Dar cred că am controlat destul de bine emoţiile. Mă bucur că am reuşit să câştig două medalii acasă, un argint la aruncat şi bronz la total. Sunt fericită că i-am avut azi pe toţi alături. Îmi pare bine că am mers un pic mai bine decât anul trecut când am luat doar bronz la aruncat. Ştiu sigur că se putea mai bine azi, puteam să iau chiar aur la aruncat, însă asta este. La smuls nu m-am simţit prea bine, în sensul că nu am putut să mă controlez, de aceea am şi ratat la 88 kg, nu pentru că era prea greu. Oricum niciodată nu am excelat la smuls, însă o să încerc să lucrez special la asta pe parcursul anilor", a spus ea.

"Pentru mine a fost ultima competiţie din acest an. Sunt mulţumită, am câştigat tot pe plan intern, am venit pe 4 la Mondiale, aici, la Europene, am luat două medalii, deci e bine. Sper însă la un an şi mai bun în 2020, la rezultate mai bune la competiţiile internaţionale. Eu sunt mică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar mă gândesc deja la 2024. Atunci sper să fie anul meu, voi fi în floarea vârstei sportive şi îmi doresc o performanţă mare acolo", a adăugat halterofila în vârstă de 19 ani.

Legitimată la CS Rapid, Maria Grigoriu îi aşteaptă pe componenţii echipei de fotbal FC Rapid să încheie sezonul pe podium şi să promoveze în Liga I. "Îi aştept la finalul sezonului şi pe băieţii de la fotbal să se claseze cel puţin la fel ca mine azi, adică pe locul 2, ca să promoveze direct. Îmi doresc foarte mult să văd Rapidul în prima divizie. Când era stadionul vechi din Giuleşti aveam camera de cantonament sub tribună şi mergeam mai mereu la meciuri. Acum însă sunt la lotul naţional, sunt plecată în cantonamente la pregătire şi nu am apucat să merg să văd Rapidul. Dar le doresc multă baftă băieţilor şi sper ca la anul să merg să îi văd în prima divizie", a precizat Maria Grigoriu, care a fost urmărită, marţi, din tribună şi de directorul general adjunct al CS Rapid, fostul fotbalist Mugur Bolohan.

Sportiva română Maria Luana Grigoriu a câştigat, marţi, medaliile de argint (aruncat) şi bronz (total) la categoria 64 de kilograme (secţiunea Under-20), în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

Bilanţul de până acum al României la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret este de 23 de medalii, 4 de aur, 11 de argint şi 8 de bronz.

România avea ca obiectiv câştigarea a 5-7 medalii la această competiţie, care este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

România a încheiat Campionatele Europene de haltere pentru juniori (U20) şi tineret (U23) de la Zamosc (Polonia), în 2018, cu un bilanţ de 20 de medalii, dintre care 8 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel