Data actualizării:
Data publicării:

Maria Grapini reproșează Ungariei că l-a scăpat pe Cherecheș: "Ei sunt în spațiul Schengen. De ce dăm în România întodeauna?"  

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Maria Grapini spune ar fi trebuit ca polițiștii de frontieră din Ungaria să îl prindă pe Cătălin Cherecheș la vamă, în condițiile în care țara vecină este membră Schengen, deci teoretic ar avea vămi mai bine controlate. 

Europarlamentarul Maria Grapini spune că primarul Cherecheș este un personaj malefic și că polițiștii de frontieră din Ungaria poartă o parte din vina fugii lui Cătălin Cherecheș. 

"Cherecheș a avut un plan foarte bine pus la punct. Când ieșea și își critica soacra, el avea deja buletinul nepotului, că nu putea să ia originalul peste noapte, când a aflat el sentința. În momentul în care ai un document original, aparatura de control nu sesizează că e fals documentul. Dacă el contrafăcea buletinul acela, atunci era într-adevăr o chestiune. Și întreb de ce o țară din Schengen, adică Ungaria, nu a sesizat ce se întâmplă? Întotdeauna trebuie să dăm în România? Sunt revoltată. Sigur că putea să fie mai vigilentă Poliția de Frontieră din România dar să ne înțelegem că la un document original și asemănarea celor doi... Ce puteau să facă, să ia grupa de sânge să vadă dacă este Cătălin Cherecheș? Aici vinovatul principal este chiar acest individ malefic care a manipulat lumea și cu nerușinare spunea în emisiunea domnului Gâdea că el are coloană vertebrală și că ce om deștept este el... De ce toți cei care ne ascultă pe unii aiurea, de la doi și-un sfert, sau alte instituții n-au interceptat nimic din convorbirile acestui individ? În momentul în care procesul era în derulare și aștepta sentința și a apărut și acest fenomen de corupție, ar fi trebuit să fie pusă pază la acest individ până se dă și se pune în executare sentința," a spus Maria Grapini la Antena 3. 

Cherecheș a fugit folosindu-se de buletinul vărului din Germania, cu 10 ani mai tânăr

Reamintim că primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Cătălin Cherecheș a fugit din țară pe la vama Petea, după un plan foarte bine pus la punct. Cherecheș s-a folosit de buletinul unui văr care acum locuiește în Germania, care ar avea trăsături fizice foarte apropiate de el. Astfel, ar fi reușit să înșele vigilența polițiștilor de frontieră. Cherecheș și-a trimis șoferul personal cu mașina în altă parte, gândindu-se că ar putea fi filat iar el a plecat un alt șofer. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel