Maria Coman, 9 ani de Antena 3. Primul jurnal și greșelile făcute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Maria Coman a intrat în familia de la Antena 3 în urmă cu aproape un deceniu. Cunoscuta jurnalistă a sărbătorit de curând nouă ani de când lucrează la Antena 3.

Într-un text scris în 2013, Maria Coman povestea cum a fost începutul pentru ea la acest post tv. Recunoaște că în atâția ani a făcut și mici greșeli peste care a reușit să treacă fără ca telespectatorii să observe. De asemenea, realizatoarea emisiunii "Se întâmplă în România" și-a amintit și de primul jurnal pe care l-a pregătit cu multă sârguință.

"27 de ani, primul jurnal, într-o vineri la ora 18.00. L-am pregătit vreo 5 ore, venisem în redacție cred că de la 12. Am schimbat, am editat, iar am schimbat, iar am editat, iar am citit, praf praf praf... Și făcusem live-uri de la Washington, New york, Paris, Bruxelles, de la accidente în mină și accidente de circulație, de la intrarea în Nato la scumpirile românești... Degeaba. Bine, spre norocul meu a avut o audiență record de 0.0. Am avut și interviu în direct cu Mugur Isărescu, un om care acceptă foarte greu transmisiunile live... Dar cumva asta m-a ajutat, căci era un domeniu pe care cât de cât eram stăpână", a scris Maria Coman pe blog.

"Au urmat greșeli peste greșeli, dileme peste dileme, zicerile celebre din cască cu "îl avem pe directorul INGA"- habar n-aveam cine e INGA, ce vrea ea și de ce vorbim cu directorul. Va zic și vouă, poate vă trebuie vreodată: Institutul Național de Gospodărire a Apelor. Aceleași ziceri celebre "îl ai pe Popescu, ia-l acum" și în timp ce eu îiceam prostii senină la televizor, mă întrebam cine e Popescu, ce vrea Popescu, ce să îl intreb pe Popescu... Popescu era un primar dintr-o comună inundată...


Au fost multe din astea. Multe de tot. De exemplu, când fiind eu varză de oboseală și recunosc cu mintea aiurea, n-am citit subiectele cu atenție și când mi-a zis Naty în cască cum că decolează avionul eu habar n-aveam ce avion e el și ce vrea de la noi. Buun și zic că decoleaza de la Craiova, nu știu ce era în capul meu și de ce făcusem o legătură cu Craiova. E, și aud în cască din nou, de la Toni, regizorul: 'decolează din Toulouse'... Ooooook, până aici ți-a fost, dă-i repede căutare pe agenții, găsesc, îmi dau seama de tâmpenia maximă pe care o făcusem și merg mai departe cu Toulouse. C'est la vie, vorba francezului. Ce am învățat însă în acești ani e că dacă îți asumi greșelile, poți să mergi mai departe cu fruntea sus. Și că foarte des, un zâmbet te scoate din încurcătură", a notat Maria Coman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel