Maria Ciobanu revine în ţară, din America. Ionuţ Dolănescu: Nu mai cântă, bine că e lucidă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: captură YouTube, Rapsozii Sufletului Românesc
Foto: captură YouTube, Rapsozii Sufletului Românesc
Maria Ciobanu, poate cea mai iubită și apreciată interpretă de muzică populară de la noi din țară, este acum în America, dar se va întoarce în România în această vară pentru o scurtă perioadă de timp.

Ciocârlia Muzicii Româneşti a ales, de câţiva ani, să trăiască în America alături de partenerul său de viaţă dar şi de fiica ei. „Mama e în America, probabil în luna august va veni în țară, să fie prezentă la un eveniment din familie, la o nuntă în Sibiu”, a declarat Ionuț Dolănescu într-un interviu pentru Impact.ro. Tot el a vorbit și despre starea de sănătate a mamei lui, care va face 85 de ani în toamnă. „Nu mai cântă, dar mulțumim bunului Dumnezeu că la 85 de ani e sănătoasă, e lucidă”, a adăugat acesta. 

Totodată, Ionuț Dolănescu a mai declarat, pentru aceeași sursă, că a început lucrările de renovare a casei în care a trăit tatăl lui și unde are de gând să se mute cu familia. Oricum, cel mai probabil acest lucru nu va fi posibil anul acesta, ci la anul. „Casa din Caimatei e în plină renovare. Fiind o zonă protejată, autorizația de construcție mi-a ieșit foarte greu. Vreau să mai fac o mansardă locuibilă, din podul existent. A trebuit să dăm totul jos până la cărămidă, să retencuim. (…) E o lucrare mare și foarte costisitoare. E mai complicat, la prețurile de acum, mai ales că o renovăm de la zero”, a mai relatat cântărețul.

De ce a plecat Maria peste ocean

Maria Ciobanu trăiește pe picior mare în America de ceva vreme, însă acolo nu este deloc singură, ci alături de partenerul său de viață, dar și de fiica ei. Cântăreața a decis să se stabilească acolo, mai ales datorită climei care e una perfectă pentru problemele sale de sănătate. După ce s-a iubit cu Ion Dolănescu, celebra cântăreață de muzică populară s-a căsătorit cu Mircea Cîmpeanu, bărbatul devenind cetățean american de ceva vreme, cel cu care locuiește în America de mai bine de trei ani, atunci când a decis să rămână definitiv acolo alături de familia ei și să nu se mai întoarcă în țara natală.

Motivul pentru care a ales să stea în America o reprezintă familia, mai ales că și Ionuț Dolănescu, fiul său din relația cu Ion Dolănescu trăiește tot în SUA, însă pe cealaltă costă a Americii, Florida. Maria Ciobanu stă alături de sora cea mijlocie a cântărețului, Camelia Ciobanu Filip, într-un cartier de lux din Los Angeles, iar vedeta se bucură zilnic de plimbările pe malul Oceanului Pacific, fiind și un bun tratament pentru problemele de sănătate pe care aceasta le are. Clima specifică acelei zone e perfectă pentru aerosoli, iar cântăreața a luat de seamă sfatul medicilor privind problemele de respirație pe care le-a avut, dar și accidentul cerebral din urmă cu mai mulți ani.

Obișnuia să se întoarcă în țară anual, însă din 2019 nu s-a mai întâmplat asta. Maria Ciobanu a devenit ca și soțul ei cetățean american, iar din anul 2019 aceasta nu s-a mai întors în România așa cum obișnuia, ci a ales ca, din cauza problemelor de sănătate mari, să nu mai zboare atât de mult cu avionul și să rămână în Los Angeles.

Maria Ciobanu rămâne vocea de aur a României, oriunde s-ar afla. A primit, de-a lungul vieţii, numeroase distincţii şi titluri de onoare. În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel