Mari campioni din lumea tenisului internațional salută revenirea Simonei Halep
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Mari campioni din lumea tenisului, precum Chris Evert, Boris Becker sau Juan Martin Del Potro, au salutat reducerea suspendării Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi iminenta ei revenire în circuitul WTA.

Multipla campioană americană Chris Evert a transmis pe platforma X (fostă Twitter) că a crezut mereu în nevinovăţia Simonei Halep: Sunt fericită pentru ea! Am crezut mereu în nevinovăţia ei!.

Şi legendarul jucător german Boris Becker a salutat victoria româncei: Yesssss Simo!!! Bine meritat!

Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a preferat un mesaj cu subînţeles în aceeaşi platformă de social media: Bună dimineaţa!!! #simo.

Fostul mare tenisman argentinian Juan Marin Del Potro s-a mulţumit să transmită un emoticon care reprezintă aplauze.

Un mesaj mai profund a avut Ahmad Nassar, directorul executiv al sindicatului jucătorilor profesionişti de tenis PTPA: Mai întâi şi cel mai important, suntem bucuroşi că Simona şi-a spălat numele. Dar m-aş abţine să o numesc o 'victorie'. Nimeni nu a câştigat aici. Nu va primi înapoi ultimul an şi jumătate. Nu va primi înapoi punctele şi premiile în bani. Şi, în plus, TAS a decis că suspendarea Simonei s-a încheiat în iulie anul trecut ... are cineva o maşină a timpului?? Asta trebuie să se schimbe. Şi vom lucra pentru a schimba acest lucru.

Antrenorul Patrick Mouratoglou, cu care Simona Halep lucra în momentul în care a fost testată pozitiv, a distribuit postarea lui Nassar, adăugând: Nedreptatea este incredibilă. Da, trebuie să se schimbe.

Organizatorii turneului de la Indian Wells (BNP Paribas Open), aflat la momentul debutului, au salutat şi ei vestea despre revenirea Simonei Halep. Bine ai revenit @Simona_Halep. Abia aşteptăm să te revedem anul viitor în #TennisParadise, i-au transmis ei campioanei din 2015.
De asemenea, şi organizatorii turneului Transylvania Open, de la Cluj-Napoca, a cărui primă finală a jucat-o Halep în 2021, au salutat fostul lider mondial: Bine ai revenit, Simo!

Marius Copil a fost şi el bucuros de vestea revenirii Simonei: Felicitări, Simona! Mă bucur ca ai reuşit să îţi dovedeşti nevinovăţia! Multă baftă pe mai departe.

Clubul de fotbal Farul Constanţa şi Gheorghe Hagi au avut şi ei un mesaj pentru jucătoarea constănţeană: Clubul Farul Constanţa şi managerul tehnic Gheorghe Hagi îi transmit campioanei noastre, Simona Halep, felicitări pentru importantul şi dificilul 'meci' câştigat la TAS. Te aşteptăm cât mai curând pe teren, să ne bucurăm din nou de victoriile tale! Mult succes în continuare, Simo!'

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

În comunicatul publicat de TAS marţi se precizează că tribunalul a făcut publică partea operativă a deciziei în acest caz, care a avut două părţi, prima în care substanţa interzisă roxadustat a fost detectată în proba de urină prelevată Simonei Halep pe 29 august 2022, în timp US Open, iar a doua acuzaţie legată de paşaportul biological sportive (ABP), mai precis o probă de sânge prelevată pe 22 septembrie 2022, caz în care s-ar fi făcut uz de o substanţă sau metodă interzisă. În decizia din 22 septembrie 2023, tribunalul independent al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) a găsit-o pe Halep vinovată de încălcarea regulamentului antidoping în ambele cazuri şi a dictat o perioadă de suspendare de patru ani.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după ce testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel