Margaret Thatcher nu va avea funeralii de stat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
margaret
margaret

Margaret Thatcher, care a murit luni dimineață, din cauza unui accident cerebral, nu va avea parte de o înmormântare de stat, ci doar o ceremonie care va fi organizată la catedrala St Paul, a anunţat Downing Street, citat de AFP.

"Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral", a precizat purtătorul de cuvânt al ”Doamnei de fier”, Lordul Bell.

 A fost singura femeie aleasă în funcția de prim-ministru sau lider al unui partid politic important în Regatul Unit al Marii Britanii, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair în 2005. Astfel, pentru meritele sale, urmează să primească rara onoare de a beneficia de funeralii de stat după ce va muri, onoare pe care, din rândul oamenilor politici ai secolului XX, a mai primit-o doar Sir Winston Churchill, alături de care mai împarte onoarea de a avea o statuie de bronz în holul Camerei Parlamentului.

UPDATE: Margaret Thatcher nu va avea funeralii naţionale

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, care a decedat luni la vârsta de 87 de ani, nu va avea funeralii naţionale, ci doar o ceremonie care va fi organizată la catedrala St Paul, a anunţat Downing Street, citat de AFP.

 "Downing Street este în măsură să anunţe că, prin consimţământul reginei, Lady Thatcher va avea o ceremonie cu onoruri militare", a anunţat un purtător de cuvânt, precizând că aceasta va avea loc la catedrala St Paul din Londra şi va fi urmată de o "incinerare privată".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel