Data actualizării:
Data publicării:

Marele secret al PNL-PDL. Niels Schnecker: Comanda nu a venit de afară

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Niels Schnecker
Niels Schnecker

Cristian Bodea și Niels Schnecker au avut o discuție interesantă, în direct, la România TV, despre originea marii unificări a dreptei: PNL și PDL.

"Oamenii ăștia (nr. - din PNL), la alegerile locale, s-au trezit că alunecă pe o râpă și acum încearcă să se prindă de orice. Este o disperare și încearcă să arate lumii că stau bine. Acolo nu s-a amestecat apa și uleiul niciodată. Adică PNL și PDL au rămas ca tabere interne. Liberalii nu au vrut să se amestece cu ei și nici viceversa. PDL-iștii au crezut că pun mâna pe partid. Această fuziune a fost făcută la comandă de afară. S-a vrut uniunea tuturor partidelor populare. Nu s-au gândit dacă oamenii aceștia sunt compatibili", a zis Cristian Bodea. 

"Comanda nu a venit de afară. Vă spun sigur. Nu contează de la cine a venit, dar vă spun că nu a venit de afară", a intervenit Niels Schnecker.

"Domnule Niels, comanda a venit de afară. Lui Crin Antonescu și lui Vasile Blaga li s-a spus: unificați dreapta. Comanda a venit de la Daul, de la Partidul Popular European", a adăugat Cristian Bodea.

"Nu a venit de afară! Eu nu spun că a venit comanda de la cineva. Eu spun că a fost un proiect care a fost gândit în România, un proiect care încerca să creeze o forță de dreapta unică și puternică. Proiectul a avut o structură gândită în România, gândită în termeni românești. De aici a pornit inițiativa către Daul de a cere acceptul. A fost o gândire românească, o gândire care pe urmă a plecat 'în afară' pentru a cere acceptul. Este un proiect gândit de politicieni români", a zis Niels Schnecker.

"Nu înțeleg de ce Crin Antonescu, de bună voie, ar fi lăsat partidul pe mâna PDL-ului. Pentru că planul celor de la PDL era să vină să pună mâna pe partid. De aceea l-au executat rapid pe Crin Antonescu", a continuat Cristian Bodea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel