Data actualizării:
Data publicării:

Marea tăiere de cheltuieli pune pe butuci comunitățile locale. ”Îți dai seama ce economie?”/ ”Ăia sunt închiși! A început ”bine” Ciolacu”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ce presupune marea tăiere de cheltuieli a Guvernului? 

Jurnalistul Val Vâlcu a spus, în cadrul emisiunii ”Nod în Papură”, apropo de tăieri ”anunțase unul cu mândrie că taie bugetele pe sport, cultură la autoritățile locale, la jumătate, adică de la 4 la 2%. Tu-ți dai seama ce economie?”. ”În Sfântu Gheorghe, aveau și eu un teatru acolo și funcționa, făceau lucruri bune. Și taie bugetul la jumate” a continuat Val Vâlcu. Alfred Bulai a completat: ”Ăia sunt închiși”. ”Dar faci marea economie de 2% din bugetul unei comunități locale” a completat Val Vâlcu.

”E Caragiale! Să schimbăm prin părțile esențiale, dar să nu se schimbe nimic” a comentat sociologul, care a spus o glumă despre proiectul privind ”păcănelele”: ”S-a aprobat legea că nu mai e voie să ai păcănele pe lângă școli, motiv pentru care trebuie dărâmate 250 de școli. Explicația mi s-a părut logică și firească, școlile cheltuie”. ”Dar și cu păcănelele astea... Ăștia de la USR sunt cu interdicțiile. Băi, frate, ai o problemă reală, nasoală, 16% dintre tineri consumă droguri, ocazional, dar din ei ajung măcar 1% dependenți. Nu ai nimic, gen clinici de dezintoxicare. Au găsit problema că-și pierd alocația la păcănele” consideră Val Vâlcu. 

Alfred Bulai afirmă că este o ipocrizie, spunând că ”marele capital a inventat păcănelele, ca un mod în care tinerii stau acolo și de nebuni se joacă la aparatele alea. Nu e doar în România, mi-a spus cineva că a văzut în Japonia un bloc turn numai cu păcănele și numai cu copii, tineri adică. Mulți! Japonia e una dintre țările civilizate, ordonate, nu poți să spui că au luat-o razna. Păcănele sunt un business”. ”Dar e super fiscalizat” afirmă Val Vâlcu.

Sociologul Alfred Bulai a revenit la tăierile bugetare, spunând că ”tăiem din zonele din care nu se pot face economii. A început ”bine” Ciolacu când a spus că taie posturile care erau oricum vacante, deci nu erau bugetate. Pe de altă parte, ne-a spus că taie din posturile de conducere, nu s-a tăiat nimic și nimeni nu poate urmări real chestiile astea”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel