Marea problemă cu poliţa RCA. Președintele ASF, Nicu Marcu, răspuns despre amânarea cu care sunt plătite daunele
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Probleme cu politele RCA. Foto ilustrativ: cottonbro from Pexels
Probleme cu politele RCA. Foto ilustrativ: cottonbro from Pexels
Președintele ASF, Nicu Marcu,  a vorbit, la DC News, despre marea problemă cu şoferii care păţesc un accident şi sunt nevoiţi să-şi repare maşina prin intermediul poliţei RCA. 

Nicu Marcu a explicat, la DC News TV, cu ce se confruntă şoferii din România care au, din păcate, accidente auto şi trebuie să-şi repare maşina cu plată prin intermediul poliţie RCA.

"Eu am o maşină în leasing şi am stat 2-3 luni de zile ca să schimb un parbriz. Deci şi eu sunt ‚beneficiar’ al tărăgănării lucrurilor. Şi la un moment dat m-am enervat şi am zis ‚ma duc şi mi-l cumpăr singur’, dar în final mi l-au pus... Aveţi dreptate, recunosc că lucrurile se tărăgănează extrem de mult pe neplata daunelor, iar motivele sunt multiple.

Sunt două companii care au concentrat şi au ajuns la o cotă de piaţă extrem de mare, de peste 70%. Nu este un lucru favorabil pentru piaţă, mai ales că acesta este un produs obligatoriu, nu este unul de business, să spui că poţi să ai un randament profitabil extrem de mare. Fiind un produs obligatoriu, este normal ca în momentul în care ţi-ai făcut o asigurare, te aştepţi ca în momentul în care ţi s-a întâmplat un accident să ţi se repare imediat. Din păcate lucrurile nu stau aşa", a declarat, la DC News TV, Nicu Marcu.

Divergenţe între service-uri şi firmele de asigurări

"Sunt chestiuni multiple. În primul rând legislative, pentru că sunt breşe legislative. Legislaţia, în momentul acesta, permite să se tărăgăneze toate aceste chestiuni. În al doilea rând sunt chestiuni care – şi la un moment dat întrebam de unde a plecat totul, acest du-te vino între petiţii care se trimit către autoritate pentru faptul că nu sunt plătite. Societăţile comerciale care repară autoturismele au mărit tarifele, sau companiile de asigurări nu au plătit la timp? Pentru că e o divergenţă între cele două entităţi", a subliniat preşedintele ASF.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel