Marea controversă cu Eva Kaili. Ce n-a observat nimeni e episodul cu ONG-urile implicate în scandal. Carmen Avram: De aici a pornit totul / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Eva Kaili
Eva Kaili
Carmen Avram a comentat scandalul de corupție în care este implicată Eva Kaili.

Eurodeputata elenă Eva Kaili, demisă din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European pentru prezumtiva ei implicare în presupusul scandal de luare de mită care vizează deopotrivă Qatarul şi Marocul, a recunoscut în faţa judecătorului belgian care instrumentează cazul că i-a dat instrucţiuni tatălui ei să scoată de la domiciliu o mare sumă de bani în numerar.

4. Sursă foto... (carmen-avram-despre-pnrr_76606900.jpg)

Parlamentul European, lobby și ONG-urile

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a spus că acest scandal afectează segmente diferite: Parlamentul European, lobby și ONG-urile.

„Este o situație foarte complicată și afectează trei segmente diferite: Parlamentul European, lobby și ONG-urile”, a zis Carmen Avram.

„Scandalul este la vârful Parlamentului European. Este implicat un personaj care este extrem de influent. Eva Kaili era un soi de vedetă a Parlamentului European. Suma despre care se vorbește este extrem de mare. Noi știm acum că a fost dată o șpagă de 1,5 milioane de euro, dar ancheta nu s-a terminat. Se vorbește că ar fi zeci de europarlamentari implicați”, a mai spus Carmen Avram.

„Pe de altă parte, este vorba despre un stat foarte interesant pentru Uniunea Europeană cu care UE ar vrea să aibă niște relații comerciale și să importe gaz pentru a-l înlocui pe cel din Rusia. De asemenea, este vorba despre un Campionat Mondial care este implicat în această poveste”, a zis Carmen Avram.

Tot scandalul a plecat de la moartea a 6000 de muncitori care ar fi murit în zece ani de când Qatar a obținut dreptul de a organiza Campionatul Mondial. 

„Cei care ar fi dat acei bani ar fi dorit să obțină un soi de clemență din partea europarlamentarilor, să nu fie judecați și să nu fie sancționați pentru că acest lucru ar fi afectat Qatar”, a adăugat europarlamentarul PSD.

3. -imagine fara descriere- (eva-kaili_76207700.jpg)

„Ceea ce este foarte important aici este legătura dintre Parlamentul European, instituția lobby-ului din Bruxelles și ONG-uri. Acest scandal a pornit de la două ONG-uri care aveau sediul la Roma. Unul dintre ele se numea Fight Impunity. Aceste două ONG-uri aveau în boardul lor niște personaje foarte importante la nivel european, foști comisari europeni, foști miniștri de Externe, un fost premier al Franței. ONG-urile sunt în centrul acestui scandal pentru că unul dintre liderii lor au fost în mijlocul mitei”, a spus Carmen Avram.

Mai exact, acele ONG-uri militau pentru drepturile omului, dar de fapt ar fi influențat în sensul contrar, în spatele ușilor închise.

Se pare că unul dintre partenerii Evei Kaili era liderul unuia dintre aceste ONG-uri, a mai spus Carmen Avram.

Liderul sindical Luca Visentini, de la ONG-ul Fight Impunity, a recunoscut luni că a primit 50.000 de euro pentru campania sa pentru a deveni secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (CES), dar a insistat că a fost vorba despre o donaţie care nu a implicat vreun alt troc.

La rândul său, fostul comisar european Dimitris Avramopoulos - asupra politicianului conservator elen nu planează nicio acuzaţie judiciară - a recunoscut că a primit 60.000 de euro în perioada februarie 2021 - februarie 2022 de la Fight Impunity, al cărui membru de onoare era.

Vezi aici emisiunea cu europarlamentarul Carmen Avram la DC News și DC News TV:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel