Marea Britanie, premieră la Jocurile Olimpice
Autor: Bogdan Cotigă | Publicat pe: 12 Martie 2019, 11:37
WhatsApp
Echipa Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo are mari perspective de a cuprinde pentru prima oară mai multe sportive decât sportivi, a anunţat şeful de delegaţie, Mark England, pentru BBC.

Numărul sportivelor din delegaţia olimpică britanică va depăşi 50% la Tokyo, comparativ cu cota de 44% de la JO 2016. Pentru prima oară se pare că vom avea mai multe fete decât băieţi în echipa Marii Britanii pentru Tokyo, în concordanţă cu apariţia unor talente atletice fabuloase. Avem deja modele fantastice în campioane olimpice precum Heather Stanning, Helen Glover, Jade Jones şi Nicola Adams.

O nouă generație

Toată lumea o va urmări şi pe Jessica Ennis-Hill, iar toate au avut cu siguranţă un impact decisiv pentru a inspira o nouă generaţie de tinere atlete care se afirmă acum, a declarat England. Oficialul britanic a adăugat că obiectivul pentru Tokyo va fi menţinerea pe locul 2 în clasamentul pe medalii, aşa cum s-a reuşit la Rio de Janeiro, unde Marea Britanie a obţinut 27 medalii de aur, 23 de argint şi 17 de bronz: De obicei, nu stabilim obiective de medalii dar suntem foarte încrezători că investiţiile făcute de UK Sport vor duce Team GB la acelaşi succes pe care l-am avut la Rio. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?